kérdéses pompa

2021.07.23. 15:32

Van aki utálja, van aki imádja – pompázik Oszter Sándor tava Diósjenőn

Vannak, akik még mindig háborognak a színész fényűzése miatt.

Nool

Van aki utálja, van aki imádja - pompázik Oszter Sándor tava Diósjenőn

Forrás: borsonline

Hosszú és viszontagságos út után végleges állapotába került a Oszter Sándor villája melletti diósjenői tó. A legtöbben csodájára járnak a mesébe illő környezetnek, de sokakat még ma is bosszant, hogy annó építkezésbe kezdett a Kossuth-díjas művész.

- Oszter Sándor 2017-ben, egyik napról a másikra hordatta ki a földet a Börzsöny gyomrából, hogy egy több ezer köbméteres magántavat alakítson ki a villája közvetlen szomszédságában. A környéken lakók már a munkálatok kezdetekor heves tiltakozásba kezdtek, mert véleményük szerint a színész a projektje súlyosan veszélyeztette és veszélyezteti a mai napig az alatta elterülő 27 hektáros híres Jenői-tavat – írja a Bors.

Az évek alatt több probléma is adódott a tó kapcsán: átszaladt a gát, a helyiek több feljelentést is tettek, de volt razzia és több bírósági tárgyalás is. A vitákat, az ellenségeskedést és a jogi hercehurcákat azonban túlélte a tó, így ma már a környék egyik szemet gyönyörködtető képződménye.

A Bors megkereste a színészt azzal kapcsolatban, hogy mit szól hozzá, hogy még mindig vannak olyanok, akik háborognak a faluban, mire Oszter Sándor elmondta:

- Bár 2018-ban valóban született egy bírósági döntés, melynek értelmében vissza kellett volna állítani a környezetben mindent az eredeti állapotra, de az egy téves megállapítás volt a másodfokon feltárta az igazságot és helyben hagyta az eredeti terveket, vagyis ma mér senki sem vitathatja, hogy jogilag minden rendben van a tó körül.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!