védőoltás

2021.01.09. 20:37

Az Edda gitárosa szerint az utóbbi idők legviccesebb konteójával álltak elő a oltásellenesek

A megyeszékhelyről származó gitáros és zeneszerző, Alapi István a TV2 Tények című műsorában mondta el véleményét a közösségi médiában terjedő álhírről.

K. B.

Az oltási tervnek megfelelően nemrég hazánk kórházaiban és idősotthonaiban is elkezdődött koronavírus vakcinák beadása.

Az oltásellenesek azonban a mai napig nem hisznek abban, hogy a védőoltások működnek, így rengeteg összeesküvés-elmélet terjed az oltás kapcsán. Ezek közül is az egyik legextrémebb, hogy a oltási programot arra használják fel, hogy microchipeket ültessen be az emberekbe, melyek nyomon követnék, megfigyelnék és irányítanák a beoltottakat. A sci-fibe illő történetet pedig egy szemléletes ábrával is alátámasztották.

A TV2 Tények című műsorának stábja azonban utánanézett a közösségi médiában terjedő álhírnek. A valótlan történetet és a képet megmutatták az Edda Művek tagjának, a Nógrád megyéből származó gitárosnak és zeneszerzőnek, Alapi Istvánnak. A zenész, mivel nem csak játszik a gitáron, de kívülről-belülről ismeri is azt, elmagyarázta a nézőknek, hogy az elmélet mindössze egy álhír, hiszen a bizonyítékként terjesztett rajzon egy gitártorzító pedál vázlata szerepelt.

- Ez most az utóbbi idők legviccesebb álbizonyítéka volt – mondta el a gitáros, aki meg is mutatta, hogy amit a képen láthatunk hogyan néz ki a életben.

A megkérdezett virológus szakember, Rusvai Miklós szintén elmondta, hogy a védőoltásban nincs semmilyen chip és teljes biztonsággal beadatható.

védőoltás Nógrád Megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik