harmadik kalap

2020.12.04. 18:00

Hétfőn sorsolják a magyar válogatott vb-selejtezős ellenfeleit

Hétfőn Zürichben rendezik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolását, amelyen a magyar válogatottat a harmadik kalapból húzzák ki.

Marco Rossi együttese a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján annak köszönhetően lépett előre, hogy kijutott a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságra, illetve a Nemzetek Ligájában csoportgyőztesként a kontinens 16 legjobb csapatát tömörítő A divízióba lépett fel.

A jövő márciustól novemberig tartó kvalifikációból – melyben öt hatos és öt ötös csoportban zajlanak majd a küzdelmek – a győztesek jutnak ki automatikusan a világbajnokságra.

Ezekre a helyekre leginkább az első kalapban lévő csapatoknak van esélyük, itt található többek között a világbajnok Franciaország, a vb-döntős Horvátország, a világelső Belgium és az Európa-bajnoki címvédő Portugália.

A csoportmásodikokhoz csatlakozik majd két olyan együttes, amely a Nemzetek Ligájában megnyerte csoportját, de a vb-selejtezők során nem végzett az első két helyen – ilyen lehet akár a magyar válogatott is.

A playoffban ez a 12 válogatott küzd majd a fennmaradó három európai helyért, három ágon, egymeccses párharcokban 2022 márciusában.

A sorsolást a FIFA versenyigazgatója bonyolítja le két korábbi kiváló futballista közreműködésével. Jaime Yarza segítője lesz Daniele De Rossi, aki 2006-ban világbajnoki címet nyert az olasz válogatottal, amelynek színiben 117 alkalommal lépett pályára, valamint Rafael van der Vaart 109-szeres holland válogatott irányító, aki 2010-ben vb-döntőt játszott csapatával.

A 18 órakor kezdődő sorsolást az M4 Sport élőben közvetíti.

A katari vb-t 2022. november 21. és december 18. között rendezik.

A kalapok:

1. kalap: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia

2. kalap: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia

3. kalap: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország

4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Georgia, Luxemburg

5. kalap: Örményország, Ciprus, Feröer-szigetek, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra

6. kalap: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában