Gyorskorcsolya-vb

2018.03.17. 22:59

Egyik magyar váltó sem döntős

A női és az olimpiai bajnok magyar férfi váltó sem jutott döntőbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságának szombati napján.

A férfiaknál az ötkarikás aranyérmet megszerző négyes, azaz Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba szerepelt. A kvartett eleinte az élen haladt, majd a Phjongcshangban ezüstérmes kínaiak vették át a vezetést. Sokáig nem változott a sorrend, viszonylag nyugodtan köröztek a csapatok, mígnem a dél-koreai játékokon bronzérmes kanadaiaknál Charles Hamelin megelőzte Knoch Viktort, aki ráadásul a váltás előtt kicsúszott. Ettől kezdve esély sem volt a továbbjutásra, negyedik helyezettként maradt a kisdöntő a magyar négyesnek.

Az elődöntőt Kanada nyerte a jól taktikázó holland négyes előtt.

A nőknél egészségi problémák miatt Keszler Andrea maradt ki a csapatból, amelyet így Kónya Zsófia, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca alkotott. Az olimpiai negyedik magyar négyes eleinte a negyedik helyen haladt elődöntős futamában az olimpiai bajnok dél-koreai, a házigazda kanadai, valamint az orosz kvartett mögött, aztán utóbbit sikerült megelőznie.

Tizenöt körrel a vége előtt azonban egy elrontott váltás során elesett a vb- és Eb-ezüstérmes magyar együttes tagja, onnantól pedig nem volt esélye a továbbjutó első két helyre. A hajrában a dél-koreai váltó utolsó tagja, a Montrealban már kétszeres aranyérmes Csoj Min Dzsong a harmadik helyről az elsőre jött fel, s végül Kanada jutott még fináléba, az oroszok pedig a magyarokhoz hasonlóan a kisdöntőben lesznek érdekeltek vasárnap.

A zárónapon az 1000 méter küzdelmei mellett a váltók fináléit rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!