Csoda kellene!

2023.05.25. 21:56

Megtalálták: életben lehet Suhajda Szilárd

Friss hír érkezett a Himalájából, egy hegymászócsapat észlelte, és egyértelműen beazonosította Suhajda Szilárdot.

Forrás: Facebook

 Tudják, hol van Suhajda Szilárd – közölték a hegymászó közösségi oldalán megosztott bejegyzésben: a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta: 

ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt. Amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.

Szilárd Facebook-oldalán csütörtök este arról számoltak be, hogy az esti órákban megállapodtak a Szilárd alaptábori hátterét biztosító nepáli ügynökséggel abban, hogy 26-án reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot. Ezzel egy időben három serpát elindítanak a magyar hegymászóért, akik optimális esetben már május 26-án, a késői órákban felérhetnek hozzá.

A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban és hiszek a csodákban 

– mondta Legindi Tímea az expedíció kommunikációs munkatársa, aki nem csak Szilárd egyszemélyes háttércsapatát alkotja, hanem a mindennapokban is szerető társa, felesége, gyermeke édesanyja - írja a kemma.hu.

Suhajda Szilárd a 8848 méteres Mount Everest megmászásának mesterséges oxigén és teherhordók nélkül vágott neki vasárnap. Magyar embernek még nem sikerült tiszta mászással elérnie ezt, ami világviszonylatban is ritkaságnak számít. Az extrémsportoló március 23-án utazott Nepálba, ahol az alaptábor elérése után három akklimatizációs kört teljesített a hegyen, végül szombat este indult el a Mount Everest 7900 méteren álló négyes táborából. Napok óta aggódik érte az ország, hiszen magyar idő szerint utoljára szerda délelőtt adott életjelet magáról, miután kedd este nekivágott a csúcstámadásnak a 7900 méteren fekvő alaptáborból. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!