Jégkorong

2023.04.07. 16:45

Vas János: szögre akasztom a válogatott korcsolyámat és 21-es mezemet

A 39 éves játékos megköszönte a szurkolóknak az elmúlt 22 évben nyújtott támogatást.

MTI

Vas János csatár az elitbe feljutott magyar jégkorong-válogatott köszöntésén a Budapest Parkban 2022. május 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Elbúcsúzik a magyar férfi jégkorong-válogatottól Vas János.

Ahogyan jégkorongban szokás mondani, szögre akasztom a válogatott korcsolyámat és 21-es mezemet. Nem tagadom, nehéz elengedni azt, amit ennyi időn keresztül szerettem és amire büszke vagyok. Ugyanakkor azt is tudom, hogy minden karriernek eljön az ideje, hogy véget érjen és most az én időm jött el

– írta közösségi oldalán a 39 éves játékos.

A fiatalon a svéd bajnokságban pallérozódó hokis az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának elmondta, hogy

büszke pályafutására és bár mindene a hoki, egyáltalán nincs benne hiányérzet, mivel 16 világbajnokságon vett részt, és ő az egyetlen olyan játékos, aki mindháromszor benne volt az elitbe jutó nemzeti együttesben.

„Hazai pályát varázsoltatok nekünk minden világbajnokságon, és nem csak a három feljutásra és kettő A csoportos vb-re gondolok” – köszönte meg a szurkolóknak az elmúlt 22 évben nyújtott támogatást Vas János, aki hozzátette, a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen, május 9-én Kanada ellen az MVM Dome-ban „utoljára jégen állva, de már nem korcsolyában” búcsúzik majd a szurkolóktól.

A DVTK jégkorongozója arra is kitért, hogy a közeljövőben pont kerül arra a kérdésre, hogy klubszinten folytatja-e karrierjét.

Edzőkollégámmal áprilisban még az U8-as, U10-es korosztállyal folytatjuk a munkát Miskolcon, emellett sportdiplomáciából vizsgázom majd a Testnevelési Egyetemen május-június végén, amire folyamatosan készülnöm kell. Az államvizsga sem egyszerű, és még a mentorprogramomat is egyengetem

– sorolta teendőit Vas, aki a beszélgetés végén kérdésre válaszolva abszolút reálisnak nevezte, hogy a válogatott története során először kivívja bennmaradását az elit vb-n.

Vas máig az utolsó magyar hokis, akit draftoltak az észak-amerikai profi ligában (NHL): 2002-ben a Dallas Stars a második körben, a 32. helyen foglalta le játékjogát, NHL-es szerződést kapott, ám végül mérkőzésre nem nevezték a világ legerősebb bajnokságában. A válogatott mezét 171-szer öltötte magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!