Labdarúgó NBI

2023.04.08. 16:40

Győzött a Paks és a Kecskemét, döntetlent játszott a MOL Fehérvár

A második helyen álló Kecskemét 3-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként, Paks győzött otthon a címvédő és éllovas Ferencváros ellen, a MOL Fehérvár FC pedig gól nélküli döntetlent játszott a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

A ferencvárosi Sigér Dávid (b) és Baráth Péter (j), valamint Hahn János Csaba, a paksi csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen Pakson, a Paksi FC Stadionjában 2023. április 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

Paks legyőzte az éllovas Ferencvárost

A Paks 3-2-re győzött otthon a címvédő és éllovas Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén.   

Zuhogó esőben, közel telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, melynek első negyedórájában a Ferencváros kezdeményezett, lesgólig és nagy helyzetig el is jutott. A későbbiekben a Paks kijött a szorításból, de a vendégcsapat így is vezetést szerzett a játékrész közepén: Marquinhos remek indításával Zachariassen indult meg és átpöckölte a labdát a kifutó Nagy Gergelyen. Bő tíz perccel később Abena kezezése miatt büntetőhöz jutott a Paks: Varga Barnabás  végezte el a tizenegyest, Dibusz védett, de a góllövőlista éllovasa a kipattanót közelről belőtte.

A második félidő nagy paksi helyzettel kezdődött. Nem sokkal később Kovacevic egy felugrásnál lekönyökölte Varga Barnabást, a videobíró segítségével a játékvezető tizenegyest ítélt, melyet ezúttal Varga már elsőre belőtt. Egy perccel később a szünetben csereként beállt Lisztes remek lövése után Botka passzolt a hazaiak kapujába. A továbbiakban is mozgalmas volt a mérkőzés, a játékrész közepén emberhátrányba került a Ferencváros, mert Abena megkapta a második sárga lapját. Pár pillanattal később Papp Kristóf mintegy húsz méterről tekert a léc alá. Küzdelmes volt a hajrá, sok szabálytalanság tördelte a játékot, az eredmény pedig nem változott.  

 A hazai csapat sorozatban hatodszor gyűjtötte be a három pontot, az Európa-ligában a nyolcaddöntőig meneteltő vendég együttes pedig a legutóbbi nyolc bajnoki meccséből csak egyet nyert meg.

Az előző két körben az FTC győzött ebben a párharcban. A mostani vereséggel hat pontra csökkent a fővárosi csapat előnye a második Kecskeméttel szemben, a Paks pedig maradt a harmadik.


OTP Bank Liga, 26. forduló:

Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-2 (1-1)
Paks, 4280 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Varga B. (36., 55., a második 11-esből), Papp (70.), illetve Zachariassen (23.), Botka (56.)
piros lap: Abena (66.)
sárga lap: Kinyik (19.), Balogh (90.), illetve Abena (34., 66.), Kovacevic (54.), Lisztes (60.), Botka (83.)

 Paksi FC: Nagy G. - Osváth, Kinyik, Szélpál, Szabó J. - Balogh B., Papp (Haris, 86.), Vas - Varga B., Böde (Bőle, 61.), Hahn (Sajbán, 77.)

   Ferencvárosi TC: Dibusz - Kovacevic, Abena, Konester - Botka, Baráth (Owusu, 77.), Sigér (Esiti, 57.), Sagal (Lisztes, a szünetben) - Marquinhos (Nguen, 57.) - Zachariassen, Traoré

VARGA Barnabás
A paksi Varga Barnabás (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen Pakson, a Paksi FC Stadionjában 2023. április 8-án
Fotós: Bús Csaba / Forrás: MTI

Gól nélküli döntetlent játszott a Fehérvár és az Újpest

A MOL Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott szombaton a vendég Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának kiesési rangadóján.

A találkozó elején a Fehérvár lépett fel támadólag, az Újpest gyors játékosai révén biztos védekezésből próbált veszélyt teremteni. Az első félidő közepére kiegyenlítetté vált a meccs, a kapusoknak azonban továbbra sem volt dolga, így gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek úgy, hogy egyetlen kaput eltaláló kísérlet sem volt.

Fordulást követően a szakadó esőben rengeteg lett az átadási és labdakezelési hiba, ezért folyamatos játék sem alakult ki. Eleinte az Újpest volt aktívabb, majd a Fehérvár és a hajrához közeledve megint a fővárosi gárda, a végére a két hálóőrnek is akadt védenivalója, de gól nem született.

A pontosztozkodással mindkét csapat veretlen maradt az új vezetőedzőjével: Bartosz Grzelak harmadik meccsén ült a fehérvári kispadon, míg az Újpestre visszatérő Nebojsa Vignjevic másodszor irányította régi-új együttesét.

OTP Bank Liga, 26. forduló: 

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 0-0 

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 4953 néző, v.: Pintér Cs.
sárga lap: Kodro (21.), Csongvai (27.), illetve Hall (8.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Pokorny (Christensen, 60.), Flores - Kastrati II. (Nego, 81.), Katona M. (Makarenko, a szünetben), Dárdai - Kodro

Újpest FC: Nikolic - Kastrati, Anculasz, Hall, Pauljevic - Onovo, Boumal (Mack, 63.) - Varga Gy. (Ambrose, 63.), Jakobi (Jevtovszki, 63.), Csoboth - Gouré  

Sima kecskeméti győzelem Felcsúton

Az első félidőben kiegyensúlyozott labdabirtoklási arány mellett egyértelmű fölényben játszott a Kecskemét, amely hat perc után előnybe került, de ezután sem vett vissza a tempóból, és támadásban jóval veszélyesebb volt, mint a felcsútiak.

Fordulás után megint hamar betalált a vendégcsapat, amely aztán a duplázó Horváth Krisztofer újabb góljával az 55. percben gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A Puskás Akadémia hiábavalóan próbálkozott a támadásokkal, a vendégek védelme magabiztos volt, így a felcsútiak még a szépítő gólig sem jutottak el.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE 0-3 (0-1)
Felcsút, 1810 néző, v.: Derdák

gólszerzők: Horváth K. (6., 55.), Szalai (50.)

sárga lap: Posztobányi (82.), Van Nieff (83.), illetve Szalai (36.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Mezgrani, Golla, Batik, Ormonde-Ottewill (Bartolec, a szünetben) - Plsek (Komáromi, 56.), Favorov (Corbu, 56.) - Szolnoki (Van Nieff, 66.), Levi, Gruber (Posztobányi, 66.) - Puljic

Kecskemét: Varga B. - Szabó, Vágó (Bodor, 86.), Belényesi - Nagy K. (Katona M., 76.), Szalai, Szuhodovszki, Banó-Szabó (Katona B., 67.), Zeke - Horváth K. (Meszhi, 76.), Tóth (Májer, 68.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!