Labdarúgó NB I

2023.02.26. 18:41

Pontot mentett a Kecskemét, a Ferencváros nyerte a debreceni rangadót

A Kecskemét a hajrában és a hosszabbításban is eredményes Tóth Barna duplájával mentett pontot és végzett 2–2-re a vendég Újpesttel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

MTI

A ferencvárosi Adama Traoré (b) és a debreceni Olekszandr Romancsuk (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az újonc és második hazaiak így már 11 találkozó óta veretlenek otthon az élvonalban, és sorozatban negyedik döntetlenjüket játszották.

OTP Bank Liga, 21. forduló: Kecskeméti TE–Újpest FC 2–2 (0–1)

Kecskemét, 3751 néző, v: Derdák
gólszerzők: Tóth B. (83., 95.), illetve Simon (12.), Varga Gy. (52.)
sárga lap: Banó-Szabó (97.), illetve Jakobi (47.), Nikolic (97.)

Kecskemét:

Varga - Nikitscher (Zeke, a szünetben), Nagy K. (Májer, 55.), Rjaszko, Hadaró (Meszhi, a szünetben), Belényesi - Vágó, Szuhovodszki, Banó-Szabó - Tóth B., Horváth K. (Katona, 56.)

Újpest:

Nikolic - Pauljevic, Mack (Boumal, 78.), Hall, Anculasz - Szabó B. (Diaby, 70.), Onovo - Varga Gy. (Antonov, 55.), Jakobi, Simon - Mudrinski (Croizet, 79.)

Hamar vezetést szerzett az Újpest, miután Simon Krisztián kihasználta a hazaiak helyezkedési hibáját. Hátrányban egyre nagyobb nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Kecskemét, de a szünetig nem jött össze az egyenlítés a házigazdáknak.

A fordulás után újfent gyorsan betalált a fővárosi csapat, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva a vendéglátókat. A Kecskemét aztán a hátralévő időben nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, s végül Tóth Barna a hajrában és a hosszabbításban is eredményes volt, ezzel a duplával pedig sikerült pontot menteniük a hazaiaknak.

A Ferencváros nyerte a debreceni rangadót

A Debrecen kikapott otthon a címvédő és nagy előnnyel éllovas Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A hazai csapat először szenvedett vereséget idén a bajnokságban.

Az Európa-liga nyolcaddöntőre készülő FTC két döntetlen után gyűjtötte be a három pontot.

Dzsudzsák Balázs, a debreceniek csapatkapitánya a századik NB I-es mérkőzését játszotta.

OTP Bank Liga, 21. forduló: Debreceni VSC–Ferencvárosi TC 0–2 (0–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 13 004 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: R. Mmaee (37., 79.)
sárga lap: Do. Babunski (25.), illetve Sigér (22.), Knoester (90+1.)
piros lap: Mance (82.)

Debrecen:

Megyeri - Romancsuk (Bévárdi, 83.), Dreskovic, Deslandes - Szécsi (Aydin, 59.), Varga J. (Loncar, 71.), Manrique, Ferenczi - Dzsudzsák, Sós (Mance, 71.) - Do. Babunski

Ferencváros:

Dibusz - Botka, S. Mmaee (Knoester, 29.), Abena, Pászka (Civic, 55.) -  Zachariassen, Esiti, Sigér (Boudjemaa, 89.), Traoré - Frederiksen (Wingo, 89.), R. Mmaee

A Ferencváros lépett fel támadólag a két leggólerősebb csapat mérkőzésén. Ryan Mmaee-től az első tíz percben két lövés érkezett a debreceni kapura, ezek közül a másodiknál nagy bravúrral hárított Megyeri. Letámadott a fővárosi együttes, hamarosan újabb helyzete is akadt Mmaee-nak. A félidő közepén jöttek ki a szorításból a hazaiak, majd a vendégektől Samy Mmaee-t le kellett cseréni Dorian Babunski szabálytalansága után: a támadó megpróbált visszatámadni, és becsúszásakor megtaposta a védő bokáját. Az FTC a hajrához közeledve gyors ellentámadásból szerzett vezetést Ryan Mmaee pontos befejezésének köszönhetően.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor újabb cserére kényszerült a Ferencváros, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző Pászka helyére Civicet küldte be. A játékot továbbra is a bajnok csapat irányította, az elmúlt hetekben jó formát mutató Debrecenben nem volt elég erő ahhoz, hogy érdemben tegyen az egyenlítésért. A ferencvárosi fölényt jelezte Traoré kapufája, majd Ryan Mmaee második gólja. A duplázó támadó a 79. percben a tizenhatos vonaláról tekert a debreceni kapu jobb oldalába. Csakhamar meg is fogyatkozott a hazai csapat, a 82. percben Mance labdavesztés után hátulról felvágta Zachariassent, ezért Andó-Szabó kiállította őt, bő tíz perccel a pályára lépését követően.

Az FTC végig kontrollálta a mérkőzést és megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!