Labdarúgó NB I

2023.02.25. 21:48

Győzött a Paks és a ZTE, a Vasas és a Kisvárda döntetlent játszott

A Zalaegerszeg hazai pályán hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a bennmaradásért küzdő MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának első szombati mérkőzésén.

MTI

A paksi Kádár Tamás (b, elöl) és a felcsúti Wojciech Golia a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC-Paksi FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A kék-fehérek hat nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjtötték be ismét a három pontot, ráadásul az egyenlítő találatuk 461 perc után az első góljuk volt. A Fehérvár viszont immár öt kör óta nyeretlen az élvonalban.

OTP Bank Liga, 21. forduló: ZTE FC – MOL Fehérvár FC 2–1 (1–1)

Zalaegerszeg, 2107 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Csóka (32.), Szalay (55.), illetve Katona (4.)
sárga lap: Huszti (35.), Ikoba (76.), illetve Katona (41.), Flores (83.), Schön (85.)

ZTE FC:

Demjén - Huszti, Mocsi (Lesjak, 76.), Csóka, Gergényi - Sankovic, Tajti, Szendrei - Szalay, Németh D. (Ikoba, 72.), Ubochioma (Mim, 72.)

MOL Fehérvár FC:

Kovács D. - Nego, Larsen, Csongvai, Heister - Flores, Houri (Christensen, 62.) - Katona, Pető (Szabó L., 56.), Schön - Kodro

A mérkőzés gyors fehérvári góllal indult, de a vezetés megszerzése után átengedte a területet a hazai csapatnak, amely így fölényben futballozott. Noha folyamatosan támadott a kék-fehér csapat, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így Kovácsnak sokáig nem akadt komoly védenivalója a vendégek kapujában. A szünet előtti negyedórában veszélyesebbé vált a Zalaegerszeg, ez pedig hamar góllá érett. Az egyenlítés sem változtatott a játék képén, azaz a hazaiak futballoztak támadó szellemben, de a szünetig nem sikerült fordítaniuk.

A második félidőben viszont Szalay nagyszerű szabadrúgásával igen. A Fehérvár hátrányban sem tudott ritmust váltani, sőt, továbbra is a ZTE akarata érvényesült. Az idő múlásával a hazaiak egyre inkább a biztonságot helyezték előtérbe, így kevesebb lehetőség volt, sőt, egy ízben Schön egyenlíthetett volna, de ziccerben a kapu mellé pörgetett. A hajrában sem tudott újítani Fehérvár, a legveszélyesebb szituációt egy kapura tekert szöglet jelentette, így a ZTE biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

Varga és Böde duplájával a Paks idegenben ütötte ki a Puskás Akadémiát

A vendég Paksi FC hátrányból fordítva, Varga Barnabás és Böde Dániel két-két góljával 4–1 arányban legyőzte a Puskás Akadémia FC-t szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

OTP Bank Liga, 21. forduló: Puskás Akadémia FC – Paksi FC 1–4 (1–2)

Pancho Aréna, 1120 néző v.: Zierkelbach
gólszerző: Spandler (8.), illetve Varga B. (35., 37.), Böde (84., 86.)
sárga lap: Bartolec (22.), Stronati (34.), van Nieff (79.), illetve Windecker (21.), Kovács N. (45+1.), Papp K. (86.)

Puskás Akadémia FC:

Markek - Golla, Spandler (van Nieff, a szünetben), Stronati - Bartolec (Mezghrani, 55.), Favorov (Baluta, a szünetben), Corbu, Brandon - Slagveer (Dusinszki, 72.), Gruber (Zahedi, 65.), Levi

Paksi FC:

Simon B. -Kinyik, Kádár, Vas, Osváth - Kovács N. (Bőle, a szünetben), Windecker (Szabó J., a szünetben), Papp K., Haris (Hahn J., a szünetben) - Skribek (Sajbán M., 70.), Varga B. (Böde, 83.)

Korán megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia Spandler Csaba fejesével. A Paks feljebb kapcsolt az egyenlítés érdekében, de a kinyíló védelmük mellett a hazaiaknak is akadt lehetősége az újabb találatra. Szünet előtt a góllövőlistát vezető Varga Barnabás góljával előbb egyenlített a vendégcsapat, majd két perc múlva Varga újra eredményes volt, így paksi vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, ekkor sok hibával játszottak a csapatok, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Puskás Akadémia játéka nagyon visszaesett, támadásban nem tudott mit kezdeni a vendégek szervezett védekezésével. A meccs végéhez közeledve a Paks eldöntötte a három pont sorsát: a csereként beálló Böde Dániel lemásolva csapattársa teljesítményét, két perc alatt két gólt lőtt.

A 90. percben mentett pontot a Vasas a Kisvárda ellen

A sereghajtó Vasas hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott szombaton az idén továbbra is veretlen Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

OTP Bank Liga, 21. forduló: Vasas FC – Kisvárda Master Good 2–2 (1–1)

Illovszky Stadion, v.: Berke
gólszerzők: Hidi (18.), Feczesin (90.), illetve Mesanovic (31., 11-esből), Hegedűs (75., öngól)
sárga lap: Széles (14.), illetve Hej (86.)

Vasas FC:

Uram - Baráth (Silye, 56.), Hegedűs (Balogh N., 79.) Inyibor, Litauszki, Ódor - Márkvárt (Urblík, 56.), Berecz, Hidi (Hinora, 79.) - Novothny (Feczesin, 82.), Holender

Kisvárda Master Good:

Hindrich - Hej, Kovacic, Széles, Leoni - Karabeljov, Ötvös (Ilievski, 79.) - Navrátil (Spasic, 67.), Makowski (Melnyik, 68.), Camaj (Alic, 87.) - Mesanovic

Jól kezdett a Vasas, melynek első gólját a negyedik percben a VAR-vizsgálat után még érvénytelenítették, de Hidi lövését követően már valóban előnybe kerültek az angyalföldiek. A vezetés megszerzése után a Vasas átengedte a kezdeményezést riválisának, amely a VAR-nak köszönhetően egy büntetővel egyenlített. A félidő vége felé Uram komoly bravúrt mutatott be,  majd a ráadásban Berecz révén a Vasasnak volt nagy gólszerzési lehetősége.

A fordulást követően támadólag lépett fel a hazai csapat, Hindrich, a vendégek kapusa kishíján összeügyetlenkedett egy gólt - Novothnyba rúgta bele a labdát, amit aztán a csatár az üres kapuba passzolt -, a videós elemzésnél azonban kiderült, hogy a csatár kezezett.

Negyedórával a vége előtt előnybe került a Kisvárda, ezúttal Uram sem segíthetett a Vasason, amelynek védője, Hegedűs egy beadást követően védhetetlenül a saját kapujába pörgetett.

A hajrában a Vasas mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért, Holender pedig büntetőt harcolt ki. A támadó lövését Hindrich ugyan hárította, de a kipattanót a 37 esztendős Feczesin belőtte, pontot mentve ezzel csapatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában