Tenisz

2022.07.12. 18:25

Gálfi Dalma kiesett a budapesti torna első fordulójában

A görög Deszpina Papamihailtól kapott ki.

A tavaly elődöntős Gálfi Dalma kiesett az első fordulóban a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A centerpálya harmadik mérkőzésén a legjobb formában lévő magyar játékos lépett pályára, a 23 éves Gálfi ugyanis júniusban megnyert egy 100 ezer dolláros versenyt az angliai Ilkleyben, majd a második fordulóig jutott Wimbledonban, vasárnap pedig döntőt vívott egy franciaországi challenger-tornán, s ennek köszönhetően karriercsúcsát beállítva a 81. helyre lépett a világranglistán. A Római Teniszakadémián a selejtezőből érkezett görög Deszpina Papamihail volt az ellenfele, aki a 195. helyen áll, és egyetlen eddigi mérkőzésük a balatonfüredi teniszező sikerét hozta a tavalyi US Open kvalifikációjában.

A névnapját ünneplő Gálfi sokat rontva elvesztette az első két adogatójátékát (0:3), de még idejében megállította a „zuhanórepülést”, és tíz perc alatt kiegyenlített. Ezután – miközben Gálfi kötést cseréltetett a térdén – magabiztos adogatógémek következtek, a rövidítésben pedig a váratlanul stabil Papamihail alig rontott, Gálfi viszont még kettős hibát is ütött.

Egy óra elteltével jöhetett a második játszma, melyben a 29 éves görög 2:0-ra elhúzott, és a továbbiakban sem mutatta jelét semmiféle hullámvölgynek. Szinte hiba nélkül ütött mindkét oldalról, a tavaly ugyanitt élete első WTA-elődöntőjét vívó Gálfinak pedig minden pontért meg kellett küzdenie. Ebben fokozatosan felőrlődött, és végül 1 óra 43 perc után mehetett gratulálni ellenfelének.

Wimbledonban kiment a térdem, megnyúlt a szalag, így azóta bekötözve játszom, fájdalomcsillapítókkal

– kezdte értékelését az MTI-nek.

Hosszú sorozaton vagyok túl, sok meccs van bennem, mert pontokat kellett védenem, ráadásul csak tegnap reggel érkeztem haza Franciaországból egy elvesztett döntő után. Nem tudtam pihenni, átállni, nem voltam százszázalékos. A papírforma szerint ma nyernem kellett volna, de az ellenfelem élete formájában volt, és nem adott semmit ingyen. A jövő hétre beneveztem Hamburgra, de még nem tudom, hogy elindulok-e ott

– tette hozzá.    

A folytatásban Udvardy Panna következik egyesben, Szabanin és a junior wimbledoni döntős Udvardy Luca pedig párosban a centerpályán.

Eredmények:

egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Deszpina Papamihail (görög)–Gálfi Dalma 7:6 (7-4), 6:3

korábban:
Bondár Anna (9.)–Jesika Maleckova (cseh) 6:4, 6:4
Elisabetta Cocciaretto (olasz)–Jani Réka 7:6 (9-7), 6:2
Krunic (szerb)–Siegemund (német) 6:3, 6:4
Martina Trevisan (olasz, 2.)–Szabanin Natália 2:6, 6:2, 6:0

később:
Udvardy Panna–Ana Bogdan (román) 17.00

páros, nyolcaddöntő:
Jani Réka, Nagy Adrienn–Ekaterine Gorgodze, Oksana Kalashnikova (georgiai, 4.) 17.00
Szabanin Natália, Udvardy Luca – Hszie Jü-csie, Jessy Rompies (tajvani, indonéz) 19.00 körül

Borítókép: Gálfi Dalma a görög Deszpina Papamihail ellen játszott mérkőzésen a salakpályás budapesti női WTA tenisztorna az első fordulójában a Római Teniszakadémián 2022. július 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!