Vívó Eb

2022.06.21. 10:17

Kikapott a magyar férfi tőrcsapat

Elvesztette első mérkőzését a magyar férfi tőrcsapat kedden az antalyai vívó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal ötödik versenynapján a két kevésbé éremesélyes magyar szakág, a férfi tőr és a női párbajtőrcsapat közül elsőként előbbi képviselői léptek pástra.

A Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András, Szemes Gergő összetételű válogatott a 16 között a belgák ellen kezdte meg szereplését. A találkozó két belga 5-1-es győzelemmel indult, majd Szemes Gergő 5-3-as veresége után 15-5-ös belga vezetésről folytatódott a második kör.

Németh András 5-5-ös döntetlennel jött le a pástról, így még mindig 10 tussal vezetett az ellenfél. A legjobb magyar tőröző, Dósa Dániel 9-5-re megnyerte Mathieu Nijs elleni asszóját, és a csapat faragott hátrányából, 25-19-re felzárkózott.

A nyolcadik asszóra 35-26-os belga vezetésnél kötött be Szemes, és hatalmasat vívott, 9-5-re megnyerte asszóját. A befejező ember, Dósa az ellenfél 40-35-ös vezetésénél lépett pástra, 5-3-as veresége pedig a belgák 45-38-as sikerét jelentette.

Eredmény, férfi tőrcsapat, a 16 között:

Belgium–Magyarország 45-38

Borítókép: Dósa Dániel (b) és az amerikai Miles Chamley-Watson a vívó-világbajnokság férfi tőr csapatversenyében a legjobb 16 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 22-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában