Jégkorong Bajnokok Ligája

2022.05.17. 17:30

A harmadik kalapból várja a sorsolást a Hydro Fehérvár AV19

A négy kalapba a liga besorolása, a CHL rangsorrend és a saját bajnokságban való szereplés alapján kerültek a résztvevők

A fehérvári klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 32 résztvevő csapatot négy kalapból nyolc, négycsapatos csoportra osztják az elit világbajnokság helyszínén, a finnországi Tamperében jövő szerdán sorra kerülő sorsoláson. 

A négy kalapba a liga besorolása, a CHL rangsorrend és a saját bajnokságban való szereplés alapján kerültek a résztvevők 

Az első kalapban a ligatulajdonos bajnokságok bajnokcsapatai, valamint a legmagasabban jegyzett második helyezett együttesek kerültek, a második és a harmadik kalapba a bajnokságok többi résztvevője a saját pontvadászatban való szereplés sorrendjében. A negyedik kalapba a Kontinentális-Kupa győztese, valamint a "kihívó ligák" bajnokai kerültek. 

A székesfehérvári együttese azzal biztosította helyét az elitsorozatban, hogy az alapszakaszban a harmadik helyen végzett az osztrák ligában, ahol később aztán döntős volt. A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben még 1996/97-ben, azaz 25 év kihagyás után lesz újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban. 

A kalapok: 

1. kalap: Rögle Ängelholm (svéd), Färjestad Karlstad (svéd), EV Zug (svájci), Eisbären Berlin (német), Tappara Tampere (finn), Ocelári Trinec (cseh), Red Bull Salzburg (osztrák), Lulea (svéd) 

2. kalap: Fribourg-Gottéron (svájci), Red Bull München (német)    , Jukurit Mikkeli (finn), Mountfield HK (cseh), Villach SV (osztrák), Skelleftea AIK (svéd), ZSC Lions Zürich (svájci), Grizzlys Wolfsburg (német) 

3. kalap: Ilves Tampere (finn), Sparta Praha (cseh), Hydro Fehérvár AV19, Frölunda (svéd), Rapperswil-Jona Lakers (svájci), Straubing Tigers (német), TPS Turku (finn), HC Davos (svájci) 

4. kalap: Belfast Giants (brit), Grenoble (francia), Slovan Bratislava (szlovák) Stavanger Oilers (norvég), GKS Katowice (lengyel), Aalborg Pirates (dán), Olimpija Ljubljana (szlovén), Comarch Cracovia (lengyel)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!