Döntés

2022.03.17. 23:19

Szektorbezárással büntették az Újpestet és a Honvédot

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága mindkét esetben a szurkolói cselekményeket szankcionálta.

Szektorbezárással büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az Újpestet és a Budapest Honvédot. 

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület csütörtöki döntése alapján az UTE a Mezőkövesd elleni hazai és a DVSC elleni idegenbeli bajnoki mérkőzéseken tapasztalt, rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért - megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, nem engedélyezett felirat kihelyezése, pirotechnikai eszközök ismétlődő használata - és rasszista megnyilvánulásért összevont eljárás alapján pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá lezárta a soron következő élvonalbeli bajnokin a Szusza Ferenc Stadion D lelátórészének valamennyi szektorát.

A Budapest Honvédot az MTK Budapest elleni idegenbeli bajnokin történt megbotránkoztató szurkolói cselekményért - a játékvezető sértő szidalmazása - a soron következő hazai találkozón a Bozsik Aréna B lelátórészében valamennyi szektor lezárásával szankcionálták, ezt a korábban kiszabott hasonló büntetés végrehajtása után kell letölteni.

Forrás: MTI

Borítókép: A koronavírus-járvány miatt üres lelátók a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Újpest FC - MOL Fehérvár FC mérkőzés kezdetén a Szusza Ferenc Stadionban 2021. január 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában