Labdarúgó NB I

2022.02.13. 16:36

Hátrányból fordított a Honvéd a Fehérvár ellen

Hátrányból fordítva a Budapest Honvéd 3-1-re legyőzte vasárnap a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Nebojsa Vignjevic vezetőedzőnek a bajnokságban ez volt az első győzelme a kispestiek kispadján, ugyanis egy hete vereséggel debütált, majd hétközben a másodosztályú Kecskemétet búcsúztatva jutott negyeddöntőbe a Magyar Kupában.

A sorozatban harmadik vereségét elszenvedő Fehérvár idegenben továbbra is csak egyetlen egyszer tudott győzni: négy döntetlen mellett ez volt az ötödik veresége.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 3-1 (0-0)

-----------------------------------------

Bozsik Aréna, 3162 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Nagy D. (55., 91.), Petruszenko (86.), illetve Zulj (49.)

piros lap: Heister (95.)

sárga lap: Nagy D. (34.), Hidi (50.), Petkovic (65.), illetve Zulj (69.)

Budapest Honvéd:

   ----------------

Szappanos - Petkovic, Batik, Lovric, Tamás (Baráth, 84.) - Petruszenko, Hidi (Pantelic, 73.) - Nagy D., Zsótér (Machach, 73.), Drazic (Gale, 65.) - Lukic (Traoré, 84.)

MOL Fehérvár FC:

   ----------------

Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Heister - Lednev (ifj. Dárdai, 68.), Alef (Bamgboye, 72.), Makarenko, Petrjak - Zulj, Kodro

Az első tíz percben mindkét fél egy-egy fejessel veszélyeztetett, de mindkét kapus hárítani tudott. A folytatásban a vendégvédelem többször bizonytalankodott, eladott labdákból így a Honvédnak voltak lehetőségei, de ezeket nem tudta gólra váltani. A szünet előtti percekben fordult a kocka, a székesfehérváriak játszottak fölényben, de ők sem tudtak vezetést szerezni.

A második félidő fehérvári góllal indult, ezt követően a kispestiek irányították a játékot és alig hat perc múlva sikerült egyenlíteniük. Lendületben maradtak a fővárosiak, akik azonban sorra kihagyták a helyzeteiket, mígnem Nagy Dominik kapufán csattanó szabadrúgása után a kipattanót sikerült értékesíteniük. Nagynak így is összejött a duplázás, mert a hosszabbításban biztossá tette a Honvéd megérdemelt sikerét.

 

Borítókép: a fehérvári Peter Zulj gólt lő (k, háttal), jobbról a kispesti Szappanos Péter kapus a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Budapest Honvéd - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2022. február 13-án (Koszticsák Szilárd/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!