Labdarúgás

2021.12.13. 13:24

Távozik Peter Stöger a Ferencváros vezetőedzői posztjáról

Az 55 éves Stöger június elején vette át a Ferencváros irányítását, és a csapattal bejutott az Európa-liga csoportkörébe.

 A fradi.hu-n olvasható hétfői közlemény szerint az osztrák szakemberrel együtt két segítője, Gerhard Fellner, valamint Alexander Bade is elhagyja a Ferencvárost.

A közleményben a klub emlékeztet, hogy a zsinórban 3 bajnoki címet nyert és a tavalyi szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott együttes irányítását idén június elején vette át Peter Stöger.

Az 55 éves tréner korábban a Borussia Dortmundot a BL csoportkörébe vezette, és rendkívül sikeres volt a Kölnnél is, amelyet a német másodosztályból feljuttatott az élvonalba, majd ott óriási bravúrt elérve az 5. helyre vezette, bekerülve ezzel az Európa-liga csoportkörébe. Stöger nyert korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is.

Irányításával az FTC bejutott az El 32 csapatos csoportkörébe, a BL-selejtezőben legyőzte többek között a cseh Slavia Prahát. A rendkívül erős El-csoportkörben a Bayer Leverkusen, a Real Betis és a Celtic Glasgow mögött ugyan csak a 4. hely jutott a Ferencvárosnak, de az utolsó fordulóban hazai pályán sikerült felülmúlni a csoportelső németeket.

Az OTP Bank Ligában sokáig az élen állt a gárda, amely most egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a 2. helyen várja az idei zárófordulót, a Budapest Honvéd elleni hazai találkozót.

A hétvégén sorra kerülő NB I-es találkozón az eddigi segédedző, Máté Csaba irányítja a csapatot, a klub pedig igyekszik mielőbb megnevezni az új vezetőedzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában