Tekvondó

2021.11.18. 13:25

Salim Omar aranyérmet nyert a szarajevói versenyen

A tokiói nyári olimpián küzdelemben ötödik magyar tekvondós, Salim Omar nyert súlycsoportjában a szarajevói nemzetközi versenyen.

Tokió, 2021. július 24. A magyar Salim Omar (kékben) és a késõbbi gyõztes dél-koreai Dzsang Dzsun küzd a férfi tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának bronzmérkõzésén a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint a szerda éjszakába nyúló tornán a 18 éves versenyző 54 kg-ban diadalmaskodott négy győzelmet aratva. Fivére, a 19 esztendős Sharif az 58 kilósok között bronzéremmel fejezte be szereplését a G1-es tornán.

A bosnyák nyílt bajnokság harmadik magyar medálját, egy ezüstöt a tavalyelőtti felnőtt Eb-n bronzérmes, 19 éves Józsa Levente szerezte meg, aki a 68 kg-ban verekedte el magát a döntőig.

Borítókép: A magyar Salim Omar (kékben) és a későbbi gyõztes dél-koreai Dzsang Dzsun a tokiói nyári olimpián 2021. július 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!