Ország-világ

2021.09.05. 12:27

Ma este Albániában javíthat a magyar válogatott

Az angolok elleni budapesti 0-4 utóhatásai Elbasanban derülnek ki, a közelmúlt azt bizonyítja, hogy egy vereség után a következő mérkőzésen rögtön sikerült javítani. Ebben bízhatunk az albánok elleni meccs előtt.

Budapest, 2021. szeptember 2. A magyar csapat tagjai a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzés végén a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. Az angol válogatott 4-0-ra gyõzött. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

2019-ben hatalmas várakozás előzte meg a Szlovákia elleni idegenbeli Eb-selejtezőt. A magyar válogatott azonban viszonylag simán 2-0-ra kikapott Nagyszombatban, vereséggel kezdte a sorozatot. Három nappal később Rossi csapata a világbajnoki ezüstérmes ellen javított, a Groupama Arénában 2-1-re legyőzte Horvátországot. Semmiféle jel nem utalt arra, hogy gyorsan sikerül feledtetni a szlovákiai kudarcot, mégis összejött a bravúr – eleveníti fel a történteket a Magyar Nemzet.

A spliti visszavágón, Kádár Tamás eddigi utolsó válogatott mérkőzésén 3-0-ra nyertek a horvátok. Nem a vereség volt fájó, a mérkőzés alakulása, főképp a bekapott gólok miatt maradt emlékezetes. Három napra rá lehetett javítani, és a válogatott élt az eséllyel, igaz, Azerbajdzsán már akkor sem tartozott a világverő alakulatok közé, de Rossi legénysége hozta a kötelezőt, és 1-0-ra győzött, részben feledtetve a spliti összeomlást.

Szintén a sorba illeszthető a portugálok elleni 3-0-s vereség az Eb-csoportmeccsen, majd pár nap múlva a regnáló világbajnok, Franciaország elleni pontszerzés a Puskás-arénában.

Idén Albánia lehet a búfelejtés helyszíne. Az angolok elleni 0-4, a Rossi-éra eddigi legnagyobb gólkülönbségű veresége után a csoportunkban jelenleg a negyedik helyen álló balkáni csapatot kellene felülmúlni a mai vb-selejtezőn, hogy életben maradjanak a továbbjutási esélyek, remények.

Rossi a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón leszögezte, hogy az Eb-n látott csapategység lehet a siker titka. A helyzet persze sokkal nehezebb, mint a horvátok és az azeriek ellen. Hiányzik a koronavírusos csapatkapitány, Szalai Ádám az Eb-csapat egyik alapembere, Botka Endre nem teljesen egészséges, a jobb oldali védőként és felfutó középpályásként is használható Lovrencsics Gergő sérült, csakúgy mint az angolok ellen bátran futballozó Varga Kevin.

Az albánok legyőzése nem lenne bravúr, de nem is sorolható a kötelező győzelem-kategóriába. A remélt továbbjutás szempontjából nem mindegy, hogy sikerül-e megismételni a 2019-ben és az idén látott talpraállást.

Albánia–Magyarország, labdarúgó-vb-selejtező mérkőzés, Elbasan (tv: 18.00, M4 Sport)

A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai – Bolla, Nagy, Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai, Nikolics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!