Nemzeti Vágta

2021.08.07. 22:41

Tiszaladány lovasa nyerte a borsodi elővágtát

Az idei Elővágta sorozat júniusban indult a Vajdasági Vágtával, és szeptember 18-án zárul a Hevesi futammal.

Tiszaladány lovasa, Bálint Denis Suttogó Galileo nevű lován nyerte a Nemzeti Vágta szombaton megrendezett borsodi elővágtáját. Második lett Szuhakálló lovasa, Balogh Luca Chi Lo Sa Chimera hátán, harmadikként a Hernádkakot képviselő Máté Éva Colonia-Victória nevű lován végzett, negyedikként Megyaszó versenyzője, Törőcsik Beáta és Oldtimer Diamond nevű lova érkezett a célba.

Az első négy helyezett vehet részt az idei Nemzeti Vágtán október 2-án és 3-án.

A kishuszárok versenyét Érsekhalma lovasa, Czene Leila Morcos nevű lován nyerte. Második helyen Győrújbarát képviseletében Szabó Dalma Manitou nevű lován, harmadik helyen Hernádnémeti versenyzője, Simon Bori és Jáde nevű hátasa végzett.

A Nemzeti Vágta döntőjébe, a budapesti Hősök terén megrendezendő, magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasversenyre való bejutást az elővágták biztosítják.

Az idei Elővágta sorozat júniusban indult a Vajdasági Vágtával, és szeptember 18-án zárul a Hevesi futammal – idén összesen 11 helyszínen, köztük határon túli településeken mérik össze tudásukat a legjobb lovasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában