Labdarúgó NB I

2021.01.20. 22:48

Közel négy év után kapott ki otthon a Ferencváros

Az éllovas Ferencváros hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a sereghajtó Diósgyőrtől.

Az éllovas Ferencváros hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a sereghajtó Diósgyőrtől a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén.

A címvédő zöld-fehérek ezt megelőzően 2017. április 15-én a Vasastól kaptak ki bajnoki találkozón a Groupama Arénában, azóta 61 mérkőzésen át tartott a veretlenségi sorozatuk, amely ötven győzelem és 11 döntetlen után szakadt meg.

Az FTC kudarcával már nincs veretlen csapat az NB I jelenlegi idényében, míg a miskolciak kispadján győzelemmel debütált az új vezetőedző, Zoran Zekic, így hat egymást követő vereség után győztek ismét, de legutóbbi sikerüket is a zöld asztalnál szerezték, amikor a koronavírusos megbetegedésektől tizedelt Újpest nem tudott kiállni ellenük.

OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Az első perctől látszott a tabellán elfoglalt helyezések közti különbség, ugyanis a listavezető Ferencváros letámadásával nem tudott mit kezdeni a sereghajtó Diósgyőr. A vendégek jószerivel kizárólag a védekezésre összpontosítottak, de azt jól csinálták, mert a nagy mezőnyfölény ellenére a zöld-fehéreknek alig akadt gólszerzési lehetőségük. A játékrész derekától ráadásul kiszabadult a szorításból a miskolci együttes, ám veszélyt továbbra sem jelentett Dibusz Dénes kapujára.

A folytatásban sem változott a játék képe: irányított a Ferencváros, hatékonyan védekezett a DVTK. A fővárosiak nem találták a rést a piros-fehérek szervezett hátsó alakzatán, és ezen a cserék sem tudtak változtatni, így a lelkesen és önfeláldozóan védekező diósgyőriek továbbra is tartották magukat. A teljes meglepetést pedig a csereként beállt Suljic szolgáltatta, aki egy perccel becserélése után megszerezte a győztes gólt, mivel utána hiába támadott lendületesebben az FTC, egyenlítenie már nem sikerült.

Érdekesség, hogy a gólt szerző Suljicot az edzője a találatot követően lecserélte, azaz a játékos csupán 4 percet töltött a pályán, és így is eldöntötte az összecsapást.

gólszerző: Suljic (85.)

sárga lap: Dvali (54.), Uzuni (93.), illetve Márkvárt (39.), Zivulic (93.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz – Botka (Lovrencsics, 68.), Dvali, Blazic, Heister – Somalia (Sigér, 77.), Laidouni, Haratin (Skvarka, 86.) – Zubkov (Isael, 68.), Uzuni, Nguen (Gera, 77.)

Diósgyőri VTK:

Antal – Grgic, Milovic, Hegedűs J., Soldo – Márkvárt, Zivulic, Grozav (Pedro, 75.), Augusto – Drazic (Hasani, 83.), Ivanovski (Suljic, 84.; Karan, 88.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!