módosított időpont

2020.10.01. 16:35

Három magyar indul a négyesfogathajtó-világbajnokságon

Szokatlan feltételekkel és körülmények között fog versenyezni a nemzeti válogatott.

Magyarországot három versenyző, Dobrovitz József, Papp János és Vida József képviseli a hollandiai Valkenswaardban jövő hétvégén sorra kerülő négyesfogathajtó-világbajnokságon.

„Ilyen vb-t még nem rendeztek, szokatlan feltételekkel és körülmények között fog versenyezni a nemzeti válogatott. A nagyon sok világ- és Európa-bajnokságot megjárt, sokszoros magyar bajnok Dobrovitz József szerepeltetéséhez nincs mit hozzáfűzni, míg Papp János és Vida József a jövőt képviselik. Elsősorban nemzetközi versenytapasztalatot lehet és kell is gyűjteniük, mivel a jövő évi budapesti Európa-bajnokságon ott lehet a helyük” – fogalmazott a magyar szövetség hírlevelében Tóth Tamás szakvezető, aki egyéniben a sorozatban ötször aranyérmes ausztrál Boyd Exellt tartja toronymagasan esélyesnek.

A magyarok közül a legvérmesebb reményei a 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitznak lehetnek, ő a legjobb hatban szeretne zárni a 13 ország 35 hajtóját felvonultató mezőnyben.

A vb-t eredetileg szeptember elején a szintén hollandiai Kronenbergben rendezték volna, azonban a koronavírus-járvány miatt módosították a helyszínt és az időpontot is. Az eseményen jövő pénteken rendezik a díjhajtást, szombaton a maratonhajtást, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a vb.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában