kérdőjelek

2020.09.25. 18:10

Szalai ügynöke: Ádám nem keres új klubot, a Mainz része

Szalai Ádám maradni akar a Mainz labdarúgócsapatánál, annak ellenére, hogy nemrég közölték vele: nem számítanak rá.

01 February 2020, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: Bundesliga, FSV Mainz 05 - Bayern Munich, 20th matchday. Robin Quaison (r) from Mainz and Adam Szalai from Mainz after the end of the game. Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Torsten Silz

„Ragaszkodunk álláspontunkhoz, és

el fogjuk érni, hogy Ádám jövő héten újra edzésbe állhasson”

– idézte több német médium Oliver Fischert, Szalai ügynökét.

„Nem fog új klubot keresni. Mainz és a csapat részének érzi magát.”

Rouven Schröder sportigazgató hétfőn közölte, hogy Szalai nem szerepel a szakmai terveikben, és „valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik”. Hozzátette, hogy a támadó számára a klubváltás jelentheti a megoldást.

Szalai elküldése miatt társai szerdán sztrájkba léptek és megtagadták a részvételt a délutáni edzésen,

így nyilvánítva ki szolidaritásukat a magyar játékossal. Akciójukkal a Mainz futballistái azt kívánták elérni, hogy a klub vonja vissza hétfői nyilatkozatát.

A 32 esztendős Szalai tavaly nyáron tért vissza korábbi egyesületéhez, a Mainzhoz, amelyben azonban nem vált alapemberré. Az új Bundesliga-idény múlt heti első fordulójára a keretbe sem nevezte őt Achim Beierlorzer vezetőedző. Szerda reggel Szalai megjelent az egyesület edzőközpontjában, de mivel nem tréningezhetett a többiekkel, egyedül gyakorolt.

Csütörtökön a klub labdarúgói újra edzésbe álltak, Rouven Schröder sportigazgató pedig „kényelmetlennek” nevezte a szituációt, és megerősítette:

a gárda valóban a magyar csatár ügye miatt nem edzett, ugyanakkor továbbra is állítja, Szalai elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok vannak.

A Bild ezzel ellentétben arról számolt be, hogy Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában