az uefa-nál a labda

2019.08.02. 11:30

A korábbi játékvezető szerint ki is zárhatják a Craiovát

Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezető szerint nem lenne meglepetés, ha az Európai Labdarúgó Szövetség kizárná CSU Craiovát az Európa-ligából azt követően, hogy a román csapat botrányos körülmények között harcolta ki a továbbjutást a Budapest Honvéddal szemben.

A csütörtök esti visszavágó kirívó incidense a 120. percben történt:

miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát.

Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett.

Szabó Zsolt pénteken az M1 aktuális csatornán arról beszélt, számára az volt a legfurcsább, hogy

az illetékesek nem követték az UEFA-protokollt, amely szerint ilyen esetben esetben semleges, nyugodt helyen – például az UEFA-ellenőr számára biztosított szobában – kell megtárgyalni, folytathatják-e a mérkőzést.

Ezzel szemben Romániában a pálya szélén tanácskoztak, miközben a nézőtéren több mint húszezer szurkoló fütyült. Szabó Zsolt elmondta, ez olyan nyomást helyezhetett a döntéshozókra, amely alapvetően megkérdőjelezi a döntés semlegességét és átgondoltságát.

Szabó úgy fogalmazott,

nem lepné meg, ha az UEFA kizárná a Craiovát,

ellenkező esetben a szervezet legalizálná az ehhez hasonló nézőtéri viselkedést, ami ellen például a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői évek óta hatékonyan harcolnak. Hozzátette, a nemzetközi kupasorozatok rendkívül sűrű programja miatt a döntés egy-két napon belül várható, az újrajátszás elrendelése viszont kizárható.

A párharc továbbjutója – jelenleg a Craiova – a görög AEK Athénnal találkozik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!