Labdarúgó Magyar Kupa

2019.04.03. 12:50

Nyolcvanmillió forint jár a labdarúgó kupaelsőségért

Nyolcvanmillió forint jár a labdarúgó Magyar Kupa május 25-i döntőjének megnyeréséért.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának híre alapján a csapatok fordulónként növekvő „prémiumért” játszanak. Ez a versenysorozat előrehaladtával győzelmenként 400 ezer forinttól egészen 3,2 millió forintig emelkedik, ráadásként az MLSZ díjazza a továbbjutást is. A kupa győztese a 6-11. fordulóban elért összdíjazásán felül további 80 millió forintot kap. A Groupama Arénában megrendezendő finálé vesztese az addig nyert díja kétszeresének megfelelő további pénzjutalmat kap.

A kupagyőztes indulhat az Európa-liga első selejtezőkörében.

Az alsóbb osztályú együttesek küzdelmében, az Amatőr Kupában két megyei I. osztályú csapat, a Lipót Pékség SE és a Szarvasi FC került a döntőbe, melyet május 16-án rendeznek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ennek a mérkőzésnek a győztese kétmillió forintot kap, a vesztes egymillióval vigasztalódhat.

A két versenysorozat díjazását az MLSZ a Magyar Kupa és Amatőr Kupa vagyoni értékű jogainak értékesítéséből fedezi – írja az mlsz.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!