Australian Open

2019.01.25. 10:09

Nagy Adrienn bajnok párosban a junioroknál

Nagy Adrienn és japán játékostársa, Nacumi Kavagucsi megnyerte a junior lány párosok döntőjét a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A harmadik helyen kiemelt magyar, japán kettős, amelynek ellenfele a nyolcadikként rangsorolt amerikai Chloe Beck, Emma Navarro duó volt a pénteki fináléban, két szettben, 6:4, 6:4-re nyert.

Az első és a második játszmában is hasonló volt a forgatókönyv: a rivális kétszer vesztette el az adogatójátékát, Nagyék pedig csak egyszer.

A meccs 61 percig tartott.

Az MTK 17 éves játékosa – a volt válogatott teniszező, Csurgó Virág lánya – előzőleg a nyolcaddöntőben búcsúzott egyesben.

Legutóbb Babos Tímeának sikerült juniorként a páros döntőbe jutni Melbourne-ben, ő 2010-ben a kanadai Gabriela Dabrowskival alulmaradt a fináléban, mint ahogy Szávay Ágnes is 2005-ben a cseh Nikola Frankovával.

Az eddigi egyetlen lány páros győzelem Kapros Anikó nevéhez fűződik,

aki 2000-ben az ausztrál Christina Wheeler oldalán ünnepelhetett az Australian Openen, és emellett az egyest is megnyerte.

Eredmény (a torna honlapja alapján): Nagy Adrienn, Nacumi Kavagucsi (magyar, japán, 3.)- Chloe Beck, Emma Navarro (amerikai, 8.) 6:4, 6:4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!