Férfi kézilabda

2018.10.26. 09:14

Csoknyai: Nagy Laci nélkül nincs válogatott

A kapitány az első kettő közötti továbbjutást vár a csapattól a 2020-as Eb-fináléba, méghozzá Nagy László és Császár Gábor aktív közreműködésével.

Koper, 2018. június 9. Nagy László a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ elsõ mérkõzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én. A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re legyõzte Szlovénia csapatát. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A nézőtér első sorából nézte végig Nagy László a magyar kézilabda-válogatott szlovákok elleni, érdi Eb-selejtezőjét (30-22). A meccs előtti héten jelezte a Veszprém klasszisa, hogy ha a nemzeti csapatnak szüksége lesz rá, legyen szó bármilyen feladatról, áll rendelkezésre – írja a Bors Online.

„Még szép, hogy szükségem van Nagy Lacira, nélküle ugyanis nincs magyar válogatott” – szögezte le a portálnak nyilatkozva Csoknyai István megbízott kapitány.

Csoknyai István szövetségi kapitány a Magyarország – Szlovákia férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2018. október 24-én.
MTI/Kovács Tamás

„Kinevezésem olyan friss, hogy nem volt még lehetőségem egyeztetni vele, de

nélküle nem mehetek neki a 2019 januári dán–német közös rendezésű világbajnokságnak”

– tette hozzá. „Elhivatottságát jól jelzi, hogy akár technikai segítőként is felsorakozna mellém. Csakhogy nekem a pályán van rá szükségem!”

A szakember a portálnak azt is elmondta, a műtétje miatt a nemzeti csapatból hosszú ideje hiányzó

Császár Gábor játékával is számol.

Császár Gábor (k), valamint a szerb Mijajlo Marsenic (b) és Nemanja Zelenovic a Magyarország-Szerbia kézilabda férfi vb-selejtezõ visszavágóján a Veszprém Arénában 2016. június 15-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó

A cikk rámutat, hogy a kapitányt meg­nyug­tatták a Szlovákia ellen lá­tottak, habár mindössze három közös tréninget tartott a játékosoknak. Az edző 2009 és 2010 között egyszer dirigált már legjobbjainknak, nyolc év után ült újra kispadra, időközben mesteredzői címet szerzett.

„Az olaszok ellen szombaton Padovában újabb két ponttal számolok, és négyesünkből az oroszok társaságában az első kettő közötti továbbjutást várok a 2020-as Eb-fináléba” – nyilatkozta Csoknyai István.

Borítókép: Nagy László a Magyarország – Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtezõ elsõ mérkõzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!