váltás

2018.08.21. 18:48

A Dinamo Kijev csapatától érkezik a Fradi új edzője

A Nemzeti Sport több forrásból megerősített információi szerint Thomas Doll helyét a Dinamo Kijev korábbi trénere (és játékosa), Szerhij Rebrov veszi át.

Budapest, 2018. július 12. Ferencvárosi játékosok a labdarúgó Európa Liga-selejtezõ elsõ körében játszott Ferencváros - Makkabi Tel-Aviv mérkõzésen a Groupama Arénában 2018. július 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Mint arról mi is hírt adtunk, Thomas Doll kedden közös megegyezéssel távozott a posztjáról, és az utódját már szerdán bejelentik a zöld-fehérek.

A csakfoci.hu korábban megírta, hogy Rebrov az egyik legnagyobb esélyes. A Nemzeti Sport értesülései szerint a portál információi helytállóak, és valóban az ukrán szakember – aki ráadásul már Budapesten tartózkodik – irányítja majd a rekordbajnokot.

A jelenleg 44 esztendős szakvezető játékos-pályafutása során szerepelt a Sahtar Doneckben, a Dinamo Kijevben, a Tottenhamben, a Fenerbahcéban, a West Ham Unitedben és a Rubin Kazanyban is. A 75-szörös ukrán válogatott Rebrov 2014 óta edzősködik, korábban Kádár Tamás trénere is volt a Dinamo Kijevnél. Utóbbinál három évet töltött el a kispadon, ezalatt kétszer nyert bajnokságot és hazai kupát, valamint egyszer az ukrán Szuperkupát is elhódította irányításával a klub.

A 2015–2016-os szezonban a Chelsea, Porto, Maccabi Tel-Aviv és Dinamo Kijev alkotta csoportból másodikként juttatta tovább a kijevieket a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntőben viszont a Manchester City nagy falatnak bizonyult: a hazai 3–1-es vereség után gól nélküli döntetlenre végeztek Angliában. Egy idénnyel korábban az Európa-ligában még tovább menetelt a gárdával, itt a negyeddöntőben a Fiorentinával szemben maradt alul a Dinamo Kijev (1–1, 0–2).

2017-ben szerződése lejártával távozott, majd nem sokkal később aláírt az al-Ahlihoz. A szaúdi csapatnál egy évet sem dolgozott, idén áprilisban menesztették – írja az nso.hu.

Borítókép: Ferencvárosi játékosok a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében játszott Ferencváros – Makkabi Tel-Aviv mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. július 12-én / MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában