sima győzelem

2018.05.08. 20:52

Babosék negyeddöntősek Madridban

A magyar-francia páros a salakpályás tenisztorna női versenyében a keddi nyolcaddöntőben két játszmában nyert.

Hungary's Timea Babos (R) and France's Kristina Mladenovic celebrate beating Russia's Ekaterina Makarova and Elena Vesnina in their women's doubles final match on day 12 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2018.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Greg Wood

A harmadik helyen kiemelt páros – amely az első fordulóban erőnyerőként nem lépett pályára – a Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh kettőssel találkozott. Babosék az első játszmában 2:2 után elveszítették az adogatójátékukat, de 3:4 után már csak ők nyertek gémet – kétszer brékeltek -, így 38 perc alatt szettelőnybe kerültek.

A második játszmában az ellenfél nem tudott komoly ellenállást tanúsítani. Babosék 2:1-es vezetésük után négy gémet nyertek, és első meccslabdájukkal lezárták az 1 óra 2 percig tartó összecsapást.

A női páros negyeddöntőjében a Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (mindkettő cseh, 6.)-Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai) mérkőzés győztesével találkozik a magyar-francia kettős.

A magyar játékos a madridi tornán egyesben a nyitókörben kapott ki a 11. helyen kiemelt Julia Görgestől szombaton.

Eredmény:

nők, 6,685 millió euró (2,1 milliárd forint) összdíjazás:

páros, nyolcaddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Nicole Melichar, Kveta Peschke (amerikai, cseh) 6:4, 6:1

Borítókép: Babos Tímea, Kristina Mladenovic az Ausztrál Openen idén januárban

Forrás: AFP/Greg Wood

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában