Magyar Kupa

2018.04.17. 23:09

Egygólos előnyt szerzett az Újpest

Az Újpest 2-1-re legyőzte a vendég Balmazújvárost a labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő első, keddi felvonásán.

Budapest, 2018. április 17. A balmazújvárosi Irakli Maisuradze (b) és az újpesti Nagy Dániel a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, az Újpest FC - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2018. április 17-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Balmazújváros átengedte a kezdeményezést az Újpestnek, amely eleinte nem tudott mit kezdeni meddő mezőnyfölényével, illetve a visszahúzódó rivális szervezett védekezésével. A fővárosiak fokozódó nyomását jelezte Pauljevic kapufája, néhány perccel később pedig Nagy Dániel szépségdíjas gólt lőtt a jobb felső sarokba. A kétszeres válogatott középpályás később egy újabb gyönyörű, ezúttal bal sarokba lőtt góllal próbálta felhívni magára a helyszínen lévő Georges Leekens szövetségi kapitány figyelmét. Harmadjára viszont néhány centit tévedett, így maradt a kétgólos újpesti vezetés.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott sok technikai hibával, így komoly lehetőség egyik kapu előtt sem akadt, mígnem Litauszki dolgoztatta meg Pogacsicsot néhány dekázást követően. A szórványos vendégakciók egyikéből pedig Arabuli találta el a keresztlécet. A grúz csatár a hajrában aztán nem hibázott, a fejesét még hárította a hazai kapus, de a kipattanót már a hálóba juttatta.

Borítókép: MTI Fotó/ Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában