Labdarúgó NB I

2018.03.10. 22:15

Kitömte a balmaziak kapuját a Fradi

Az éllovas Ferencváros a háromgólos Böde Dániel vezérletével hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Balmazújvárost szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Joseph Paintsil a 13. percben a mérkőzés első helyzetét gólra váltotta, ám a gyors hazai vezetés után a vendégek előtt adódtak lehetőségek. A 31. percben a kapufa mentette meg a balmazújvárosiakat attól, hogy az időközben mezőnyfölényt kiharcoló ferencvárosiak újabb gólt érjenek el, aztán az első félidő hajrájában Varga Roland büntetőből mégis megduplázta a házigazdák előnyét.

A második félidőben Böde Dániel vált főszereplővé: a válogatott támadó az 54. és a 64. percben is betalált a vendégek kapujába, viszont büntetőjét a két gól között Horváth László hárította. A hátralévő időben a Ferencváros volt aktívabb, de az eredmény a hajráig nem változott, akkor ismét Böde volt eredményes.

A Ferencváros tovább őrzi tavaly április közepe óta tartó hazai veretlenségét, a szezonban a tizenegyedik Üllői úti fellépéséből a kilencediket nyerte meg Thomas Doll csapata.

Az a Balmazújváros, amely ezt megelőzően három bajnokiján nem kapott gólt, az Üllői úton öt kapott találattal zárt. Horváth Ferenc együttesének így megszakadt az október 28-a óta tartó veretlenségi sorozata, amely során a balmazújvárosiak hét fordulón keresztül nem kaptak ki.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Ferencváros - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5-0 (2-0)

Groupama Aréna, 6565 néző, v.: Bognár

Gólszerzők: Paintsil (13.), Varga R. (45+2., 11-esből), Böde (54., 64., 94.)

Sárga lap: Paintsil (2.), Leandro (38.), Lovrencsics G. (46.), illetve Habovda (66.), Uzoma (75.), Rudolf (92.)

Ferencváros:

Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 28.), Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Gorriaran – Varga R. (Nagy D., 58.), Paintsil (Georgijevic, 75.), Moutari – Böde

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő:

Horváth L. – Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma – Vajda (Rudolf, 65.), Sigér, Maiszuradze (Rus, 74.), Haris – Andric (Kamarás, 82.), Shindagoridze

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában