U-21 / eb-selejtező

2017.11.10. 19:32

Két góllal mentünk, de nem tudtunk nyerni

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott pénteken 2-2-es döntetlent játszott a svéd csapattal a 2019-es, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság selejtezőjében, így mindkét együttes megőrizte veretlenségét.

A Szusza Ferenc Stadionban rendezett mérkőzés első félidejében Bíró Bence révén az első félidő közepén két perc leforgása alatt kétgólos előnybe kerültek a magyarok. A Guimaraes B csapatának 19 éves középcsatára mindkétszer a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. A mérkőzés elején szögletet követően a lécet eltaláló vendégek az első játékrész hajrájában egy baloldali akció végén szépítettek.

A második felvonásban a svédek végig nagy mezőnyfölényben futballoztak, a magyarok saját tizenhatosuk környékén kényszerültek védekezni. Michael Boris szövetségi edző csapata a 85. percig bírta a nyomását, akkor a mindössze három perce pályán lévő csereember, Jordan Larsson egyenlített. A svédeknél a kezdőcsapatban kapott helyet az Újpest magyar származású játékosa, Anton Salétros.

A magyarok szeptember 5-én győzelemmel kezdték a sorozatot, Gyirmóton 2-1-re verték Málta válogatottját. A folytatásban október 10-én Isztambulban játszott 0-0-s döntetlent a török együttessel. A magyar csapat kedden Cipruson vendégeskedik, a szigetországiak csütörtökön úgy kaptak ki 3-2-re Belgiumban, hogy a győztes gól a 92. percben esett.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei automatikusan kijutnak a 2019-es, Olaszországban és San Marinóban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek.

A 6. csoport állása: 1. Belgium 11 pont/5 mérkőzés, 2. Svédország 8/4, 3. Ciprus 6/5, 4. Magyarország 5/3 (4-3), 5. Törökország 5/4 (2-2), 6. Málta 0/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában