Taskenti tenisztorna

2017.09.30. 17:29

Babos párosban döntőt nyert

Babos Tímea – Andrea Hlavackovával az oldalán – megnyerte a páros döntőt a 250 ezer dollár (58 millió forint) összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

A magyar játékos kevéssel azután aratott győzelmet cseh partnerével szombaton a japán Hibino Nao és a grúz Okszana Kalasnyikova felett, hogy egyéniben elveszítette a döntőt az ukrán Katerina Bondarenkóval szemben.

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam...” – nyilatkozta Babos Tímea saját honlapján. A játékos elárulta, hogy „fáj a szíve és szomorú”, de a vereségtől függetlenül szép eredménynek tartja, hogy döntőt játszhatott egyesben. „Holnap már biztosan jobban érzem majd magam. Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk” – tette hozzá Babos.

Az elsőként kiemelt Babosék a nyitószettben 5:5-nél elvették az ellenfél adogatójátékát, és saját szervájukat hozva 44 perc alatt győztek az első játszmában 7:5-re. A másodikban 1:1-nél brékelt a magyar-cseh páros, és előnyét végig megtartva nyerte 6:4-re a második játszmát, ezzel pedig összesen 78 perc alatt a döntőt.

Eredmények:

Páros döntő:

Babos, Hlavackova (magyar, cseh, 1.) – Hibino, Kalasnyikova (japán, grúz) 7:5, 6:4

Korábban egyes döntő:

Bondarenko (ukrán) – Babos (2.) 6:4, 6:4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában