Missa Missio

2021.01.23. 15:50

Támogatja az üldözött keresztények segítését Szarka Tamás zeneszerző

Félmillió forintot adományozott Szarka Tamás az üldözött keresztények megsegítésére.

Szarka Tamás zeneszerző (balra) és Azbej Tristán államtitkár az adománylevél átadásakor

Forrás: Szarka Tamás Produkció

A Missa Missio cd-eladásból származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel Szarka Tamás. A pénzadomány a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársága

Szarka Tamás zeneszerző (balra) és Azbej Tristán államtitkár az adománylevél átadásakor
Fotó: Szarka Tamás Produkció

Az adománylevelet Azbej Tristán államtitkárnak csütörtökön nyújtotta át Szarka Tamás. Ezen alkalommal a zeneszerző elmondta, hogy ez még csak a kezdet és

a jótékonysági akciót folytatja, ugyanúgy, ahogy a Missa Missio koncertet is szeretné még számos helyen bemutatni zenekarával.

Külföldről is érkeztek megkeresések, a tervek szerint Pozsonyban és Prágában is felcsendül a grandiózus szakrális mű. Szarka Tamás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a Missa Missio lemezt megvásárolták.

2020 őszén született meg Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó, szakrális műve a Missa Missio. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és

a mű bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez.

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy erre a tényre is felhívja az emberek figyelmét.

A mű budapesti bemutatója a Szent István-bazilikában volt. Ezen a csodálatos helyen Szarka Tamás és zenekara, Miklósa Erika világhírű koloratúr szoprán énekesnő és a Magyar Állami Operaház gyerekkórusa mutatta be a Missa Missiót. A budapesti koncertről felvételt is készült, mely Szarka Tamás közösségi oldalain elérhető. Pár nap alatt több mint 100 ezren tekinteték meg a koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában