szabályok

2020.09.12. 07:44

Szeptember második felétől újra fogad látogatókat a Tádzs Mahal

Naponta mindössze ötezren léphetnek majd be a komplexumba.

People take pictures with their mobile phones near the Taj Mahal in Agra on September 8, 2020. - India's top tourist attraction the Taj Mahal is set to reopen more than six months after it was shut, officials said on September 8, even as the vast nation battles soaring coronavirus infections. (Photo by Pawan SHARMA / AFP)

Forrás: Pawan SHARMA / AFP

Fotó: AFP

Szeptember második felétől újra fogad látogatókat India legnépszerűbb turistalátványossága, a Tádzs Mahal.

„A Tádzs Mahal, amely az országos vesztegzárat megelőzően zárt be március közepén, szeptember 21-én újra megnyitja a kapuit” – mondta el kedden a regionális turisztikai hivatal illetékese.

Hozzátette, a látogatóknak be kell tartaniuk az összes járványügyi előírást, úgy mint a fizikai távolságtartást, a maszkviselést és a kézfertőtlenítést. A jegyeket az interneten vehetik meg az érdeklődők.

Naponta mindössze ötezren léphetnek majd be a komplexumba, amelynek a napi látogatószáma koronavírus-járvány előtt átlagosan 25 ezer fő volt.

A 17. század közepén az indiai Agrában, a Dzsamna (Jamuna) folyó partján fehér márványból emelt mauzóleumot Sáh Dzsahán mogul sah építtette harmadik és egyben kedvenc felesége, Mumtáz Mahal emlékére.

A „paloták koronája” – a mogul építészet gyöngyszeme – valójában egy épületkomplexum, amelynek része maga a fehér síremlék is. 1983 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján.

A hivatalos adatok szerint Indiában több mint 4,2 millióan fertőződtek meg a koronavírussal, ezzel az ország megelőzte Brazíliát és második az Egyesült Államok után a globális összesítésben.

Borítókép: a Tádzs Mahal 2020 szeptemberében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában