Felforgató filozófusok

2018.10.17. 09:25

Sorozat indult a veszélyes gondolkodókról

Vajon hogyan formálták a világot Hobbes, Macchiavelli vagy Foucault eszméi, és miért kell résen lennünk, ha találkozunk velük?

A hagyományos egyetemnek vége. Nincs benne inspiráció. Új műfajokkal kell kísérletezni. Ezért indult el a 888-on G. Fodor Gábor politológus, vagyis GFG „szabadegyeteme„: vagyis egy videósorozat a veszélyes gondolkodókróladja hírül az Origo. A sorozat kapcsán hangsúlyozzák, hogy néhány percben veszélyes olvasatát adni egy veszélyes gondolkodónak már-már lehetetlen, ugyanakkor – teszik hozzá – éppen ez a kihívás benne.

”Ha csak egy gondolat vagy egy fél mondat is van benne, ami felkelti a fiatalok figyelmét és kezükbe veszik Machiavellit, Hobbes-ot vagy éppen Foucault-t, már megérte„ – mutat rá a portál.

A 888.hu sorozatának eddigi részei, valamint legújabb, Michel Foucault-val kapcsolatos epizódja a portál Facebook-oldalán megtekinthető.

Borítókép: képkocka a Veszélyes gondolkodók című sorozatból. Forrás: 888.hu / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában