online

2020.11.25. 16:46

Ma kezdődik a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál a Toldi Távmoziban

Ebben az évben 24 rövidfilm száll versenybe a legjobb film díjáért és 15 film a legjobb gyerekfilm díjáért, köztük több magyar alkotás is.

Ma kezdődik a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál a Toldi Távmoziban, ahol 52 alkotást – köztük három egészestés filmet – láthatnak a nézők vasárnapig.

A fesztivál hivatalosan Anca Damian román filmrendező optimista kóbor kutyáról szóló Marona csodálatos kalandjai című filmje vetítésével kezdődik. A műsorban szerepel A kedvenc háborúm című alkotás, amely Annecy-ban és Bucheonban is díjat nyert. Az esemény zárófilmje pedig Ajumu Watanabe japán alkotó A tenger gyermekei című animéje lesz.

Ebben az évben 24 rövidfilm száll versenybe a legjobb film díjáért és 15 film a legjobb gyerekfilm díjáért, köztük több magyar alkotás is. A rövidfilmes versenyben szerepel Darabos Éva Pá kis Panelom!, Ulrich Gábor Dűne és Lantos Júlia Inkognitó című alkotása. A gyermekfilmek versenyében pedig Orosz Judit Odakint, M. Tóth Géza és Jurik Kristóf Kuflik 2 – Tengerre kuflik!, valamint Ulrich Sára Kérdezős vers című munkáit láthatja a közönség.

Két online workshop is színesíti a fesztivál kínálatát. Pénteken 15 órakor az Amanita Design cseh számítógépes játékfejlesztő cég egyik munkatársa tart előadást új fejlesztéseikről, 17 órakor pedig Több, mint filmzene címmel Alpár Balázs játékos, interaktív, élmény-pedagógiára épülő zenei foglalkozás tart rendezőknek/vágóknak/producereknek azzal a céllal, hogy segítse a filmkészítők zenei és hangi koncepcióinak tudatosabb kialakítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában