Mustra

2021.10.15. 15:08

Átadták az 5. Magyar Klipszemle díjait

Gloria PTS című videója, Kostil Luka rendező alkotása nyerte az 5. Magyar Klipszemle fődíját. A rendezvény záró eseményén a budapesti Akvárium Klubban 35 díjat osztottak ki az elmúlt két év legjobb klipjeiből.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az üzbég származású, Magyarországon élő rendező, Kostil Luka videójának sztorija arról szól, miként képes megváltoztatni a világ menetét a közösségi médiában feltett egyetlen poszt. A klip operatőre Garai Gábor volt.

A Gloria név mögött a Morningdeerből ismert Dányi Kriszta áll, a PTS hangmérnöke Moldvai Márk volt, a masterelést Oliver Lieb német producer végezte.

2015-ben indult Magyar Klipszemlén csütörtökön este koncertekkel, szakmai programokkal és három helyszínen vetítéssel ünnepelték a magyar klipipart.

A nevezett 1042 klipből két helyszínen a shortlistes kétszázat vetítették le, egy külön helyszínen pedig egy válogatást az összes benevezett klipből – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Az eseményen fellépett Perrin, Kama, Gerendas és vendégei, a Blahalousiana akusztikus verziója, Járai Márk, a Carson Coma, Azahriah és Solére.

A klipszemle közönségdíját SzkiTon Hungarikum című videója (rendező: Haintz Olivér, operatőr: Bánk Attila), valamint Azahriah + Desh Mind1 című kisfilmje (Rendező és operatőr: Vitó Zsombor) kapta. A legjobb rendezés díját a Böiler Penta című klipjéért Horváth Viktor kapta, a legjobb operatőri munkáét a Herself Lucky You-jáért M. Deák Kristóf, a legjobb alakítást Scherer Péter nyújtotta Mmamt Meztelen című videójában (rendező: Reisz Gábor). A legjobb animáció díját Bob Moses + ZHU Desire című klipjéért ítélték oda Ertsey Donát Áronnak, Filkor Gábornak és Kalászi Benjáminnak, a legjobb image klip Jakab Péter Nem fontos személy című videója (rendező: Szabó Áron; operatőr: Kósa Péter), valamint Róqa + Call Me Unique Majestic című kisfilmje (rendező: Regős Ábel; operatőr: Bálint Dániel) lett.

A legjobb karantén kategóriában Szalai Anna + Dorozsmai Gergő Senki nem beszél című klipjéért Mandula Lujza rendezőt díjazták, a legjobb koncepciónak a Slow Village Amiben című videóját értékelték (rendező: Regős Ábel; operatőr: Orosz Bálint), a legjobb látványnak az Ivan & The Parazol Játék című klipjét (látványtervező: Farkas Clara, rendező: Szőke Barna; operatőr: Szemerey Bence), illetve Leifur James Angel In Disguise című kisfilmjét (látványtervező: Takács Eszter; rendező: Simon Balázs; operatőr: Szemerey Bence) ítélték.

A legjobb sztoriért a Szombath Máté által rendezett FlorasFloras-klipet, a Second Me-t díjazták, a legjobb vágásért Szőke Barnát David Guetta + MORTEN + Lovespeake Save My Life című klipjében. A szervezők különdíját a Wellhello, a zsűriét Oiee kapta.

A zsűriben volt Bicsérdi Ádám, a Kreatív szerkesztője, Daphne Samaras, a Kinopravda rendezője, Kamau Makumi zeneszerző és producer, Martin Wanda fotográfus, Pater Sparrow filmrendező és látványtervező, Ráday Dávid, a Sziget kreatív vezetője és a Proud Production társtulajdonosa, Reich Dániel operatőr, Spáh Dávid rendező, Szabó Tomi vágó és Törőcsik Franciska színész és énekes.

A fődíj egy 1,5 millió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás volt. A különdíj felajánlók közt szerepelt az NKA Hangfoglaló Program, az Absolut, a Liszt Ünnep és a Picturepool Studios.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában