klasszikus zene

2020.11.02. 16:18

A gyerekeket szólítja meg a ZeneVarázsat – Lélekhíd című komolyzenei album

A lemez főszereplője egy kislány, akit a zongorista kalauzol a zene világában.

Eger, 2019. február 27. Várnagy Andrea zongoramûvész, a program megálmodója a Zenevarázslat nyitókoncertjén az egri Eszterházy Károly Egyetemen 2019. február 27-én. A Zenevarázslat négykezes zongoraverseny és kurzus határok nélkül elnevezésû program célja a tehetséggondozás, emellett hogy minél közelebb hozza a közönséghez a klasszikus zenét. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A gyerekeket szólítja meg Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművész ZeneVarázsat – Lélekhíd című komolyzenei albuma, amelyet kórházakba és gyermekotthonokba is eljuttattak – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői adásában.

A zongoraművész a műsorban elmondta: a lemez főszereplője a Violin nevű kislány, aki a telefonját keresve beesik a zongora húrjai közé. Itt találkozik a zongoristával, aki elkalauzolja őt a zene birodalmában, és elmeséli, hogy muzsikusnak lenni milyen csodálatos dolog.

Várnagy Andrea hozzátette: azt szeretnék, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a klasszikus zenével, s zenét művelő és szerető felnőttekké váljanak. Ezzel a céllal készült el egy zenetanulást segítő társasjáték is, amelyet Szalóczi Dániellel közösen fejlesztettek.

Az albumot kórházakba és gyermekotthonokba is eljuttatták – fűzte hozzá.

Borítókép: Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában