Zenélő Magyarország

2022.06.23. 07:10

Ingyenes koncerteket adnak országszerte a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Három napon át élő zene tölti meg Magyarország közkedvelt turisztikai célpontjait.

Országos sorozaton vesz részt a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek komolyzenei karavánja június 24-tól 26-ig. Az ingyenes szabadtéri kamarakoncerteket országszerte élvezhetik az érdeklődők.

A Zenélő Magyarország című programsorozatban három napon át élő zene tölti meg Magyarország közkedvelt turisztikai célpontjait. Az MRME országjáró turnéja idén már 25 város 29 pontján valósul meg fafúvós-vonós, rézfúvós, vonós, barokk és énekkari felállásban – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Harmadik alkalommal várja közönségét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara szabadtéri koncertsorozata, a Zenélő Magyarország. A helyszínek kiválasztásában arra törekedtünk, hogy az ország minden régiójába eljusson az élő zene varázsa, Tiszafüredtől Zalakarosig, Szarvastól Esztergomig adnak koncertet művészeink, Budapesten öt helyszínen

– idézte Devich Mártont, az MRME ügyvezető igazgatóját a kommüniké.

Az énekkar és az öt kamarazenei formáció műsora igazodik a könnyed nyáreleji, hétvégi esték programjához. Az ügyvezető igazgató bízik abban, hogy az időjárás is kedvez a hangulatos koncerteknek.

Június 24-én pénteken Budapest kulturális központjai adnak otthont az eseménynek. Szombaton Balassagyarmat, Balatonföldvár, Dombóvár, Hollókő, Egerszalók, Esztergom, Kaposvár, Martonvásár, Nadap, Szilvásvárad, Tata és Zalakaros fogadja a művészeket. Vasárnap Balatonakarattya, Csopak, Fonyód, Gárdony, Hévízgyörk, Kengyel, Orosháza, Pákozd, Poroszló, Szarvas, Tihany és Tiszafüred közönségét várja a klasszikus zene legjava.

A Magyar Rádió Énekkara Kodály-, Mendelssohn-, Schütz- és Rahmanyinov-műveket ad elő, valamint spirituálékat énekel. A zenekari muzsikusainkból álló különböző kamarazenei formációk is népszerű darabokkal készülnek: rézfúvósaink Händelt, Wagnert és John Williamst is játszanak; két barokk együttesünk többek között Vivaldi-, Boccherini-, Pachelbel-művekkel és Johann Sebastian Bach-darabokkal lép színpadra. Fafúvós és vonós kamarazenei formációink Boccherini és Pachelbel mellett Mozart-művekkel készülnek

– mondta Devich Márton.

Az ingyenesen látogatható tematikus koncertek célja, hogy a járókelők kötetlenül élvezhessék az előadásokat a pezsgő nyári estéken. Bővebb információ és részletes program a radiomusic.hu oldalon található.

Borítókép: A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kamaraegyüttese szabadtéri koncertet ad a Zenélő Magyarország program részeként Kecskeméten 2021. július 3-án. Fotó: MTI/Bús Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában