Fiatalabb hegedűsök

2022.02.06. 10:30

Lehet jelentkezni a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre

A versenyzőket neves hegedűművészekből és pedagógusokból álló nemzetközi zsűri értékeli majd.

Március 2-ig jelentkezhetnek a 22 évesnél fiatalabb hegedűsök a Fesztivál Akadémia Budapest, a FAB szervezésében megvalósuló Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre. A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által 2017-ben életre hívott 7 ezer eurós, vagyis mintegy 2,5 millió forintos összdíjazású versenyt idén 4. alkalommal, július 7. és 16. között rendezik meg a Magyar Zene Házában, közvetlenül a FAB nyári kamarazenei fesztiválja előtt.

A verseny nyitó- és zárókoncertjét a Magyar Zene Házában tartják.

A versenyzőket neves hegedűművészekből és pedagógusokból álló nemzetközi zsűri értékeli, a zsűri elnöke Hagai Shaham izraeli hegedűvirtuóz, Fehér Ilona utolsó tanítványa. A nyertesek az eseménysorozat részeként gálakoncertet adhatnak, részt vehetnek a zsűri tagjainak mesterkurzusain, valamint a FAB 2022 próbáin és koncertjein is.

Az eseménysorozat tehát nemcsak arra kíván lehetőséget teremteni az ifjú hegedűsöknek, hogy tehetségükkel megmutatkozzanak a nagyvilág előtt, hanem arra is, hogy tanuljanak.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában