Szerdától

2021.12.08. 08:55

Már látogatható a betlehemi jászolkiállítás a Szent István-bazilikában

A tárlat január 7-ig délelőtt 10 és délután fél 5 között látogatható.

Szerdától látogatható a betlehemi jászol kiállítás a budapesti Szent István-bazilika lovagtermében – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kedden.

A január 7-ig délelőtt 10 és délután fél 5 között látogatható kiállításon hivatásos és amatőr művészek, gyerekcsoportok adventi ünnepkörhöz kapcsolódó népművészeti, képző- és iparművészeti alkotásai láthatók.

A Magyar Kézművességért Alapítvány 28. alkalommal megrendezett kiállítására betlehemekkel, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakkal lehetett pályázni. A pályamunkákat népi iparművészekből és néprajzkutatókból, valamint az esztergomi Keresztény Múzeum és a Ciszterci Egyházközség képviselőiből álló zsűri bírálta el.

A jászolkiállítást Magyar Kézművességért Alapítvány 1994-ben rendezte meg először a római 100 jászol nemzetközi kiállítás mintájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában