Bach-művek

2021.12.06. 11:40

Jevgenyij Koroljov ad zongoraestet a Zeneakadémián

A zongoraművész azt vallja, hogy az igazi művészet több a tökéletes színvonalú technikai megvalósításnál.

Bach- és Debussy-művek szólalnak meg Jevgenyij Koroljov zongoraestjén december 7-én a budapesti Zeneakadémián.

Korunk egyik legkiválóbb Bach játékosának tolmácsolásában Bach műveit követően Debussy prelűdjeit hallgatják meg az érdeklődők az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat idei utolsó hangversenyén.

Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet különleges jelensége, közönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével, a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg.

A zongoraművész azt vallja, hogy az igazi művészet több a tökéletes színvonalú technikai megvalósításnál, az érzelmi hatás átadása nélkül elvész a zene igazi mondanivalója.

Bach A fúga művészete Jevgenyij Koroljov által készített CD felvételére Ligeti György zeneszerző emlékezetesen reagált.

Ha csak egyetlen CD-t tudnék magammal vinni egy lakatlan szigetre, akkor Koroljov Bach-felvételét választanám, mert még az éhségtől és szomjúságtól elepedve is egyre csak ezt a felvételt hallgatnám újra és újra, egészen az utolsó leheletemig – fogalmazott.

Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat 2022-es bérletei is megtekinthetőek a hangversenyek pontos műsorával az MVM Koncertek honlapján, ahol a jegyek is megvásárolhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában