november 4.

2021.10.29. 06:38

Koncerttel emlékeznek a Szent István-bazilikában az áldozatokra

A 18 órakor kezdődő emlékkoncerten a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Magyar Rádió Énekkara előadásában csendül fel Mozart Requiem című műve.

Koncerttel emlékeznek az áldozatokra Budapesten, a Szent István-bazilikában november 4-én, az '56-os forradalom és szabadságharc leverésének 65. évfordulója alkalmából – közölte a kormányzat a Nemzeti ünnepek és emléknapok Facebook-oldalán csütörtökön.

Azt írták: a 18 órakor kezdődő emlékkoncerten a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Magyar Rádió Énekkara előadásában csendül fel Mozart Requiem című műve Antal Mátyás vezényletével.

A hangversenyen csak előzetes regisztrációval és védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. Regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet.

A rendezvényt az M5 csatornán élőben közvetítik – közölték.

November 4-ét a kormány 2013-ban hivatalosan is nemzeti gyásznappá nyilvánította. Ekkor, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezik az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában