Szabadtéri előadás

2021.08.30. 12:00

Látványos gálaműsorral nyitja meg kapuit a Tóth József Színház

A helyi művészek mellett országos sztárok és cirkuszi produkciók is várják a közönséget.

Szeptember 3-án ünnepélyes gálával avatják fel a szentesi Tóth József Színházat és a Vigadót, amely a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltetésében fog működni.

A színháznak helyet adó, egykori Petőfi Szálló és Vigadó épületével kapcsolatban Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy eredeti állapotában, népi szecessziós stílusban sikerült felújítani a szocializmus idején átalakított épületet. A 370 néző befogadására alkalmas intézmény korszerű színpadtechnikát és modern berendezéseket kapott.

Szentesen a tervek szerint nem lesz állandó színházi társulat, hanem havi négy bérletes előadást tartanak majd a békéscsabai teátrum előadásában a Jókai Színház repertoárjából. Emellett havi két meghívott előadást fognak vendégül látni az ország más színházaiból. Továbbá minden hónapban négy gyermekelőadást is terveznek.

Szeptember 3-án pedig kétórás szabadtéri gála lesz a színház előtt. Ennek keretében bemutatkoznak a helyi művészeti együttesek és a szentesi drámatagozat egykori gimnazistái, valamint fellépnek a békéscsabai színház művészei és országos sztárok is. Ezenkívül cirkuszi produkció, valamint az este zárásaként a Jókai Színház Tamási Áron Vitéz lélek című darabja lesz látható.

A rangos szentesi drámatagozatos Horváth Mihály Gimnázium saját helyiséget kap az épületben. Az intézmény céljai között szerepel majd a környékbeli települések színházi ellátása, amelyet kijáró közönségszervezők fogják segíteni. Elindul továbbá a Szentesi Szalon, amely kulturális központként fog működni az épületben. A helyiségben tudományos, művészeti, sport és életmód témában lesznek kamaratalálkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában