a művészet mindenkié

2021.05.19. 17:45

Fotókiállításokkal és családi nappal is várja a látogatókat májusban a Műcsarnok

A Fotóművészeti Nemzeti Szalont két tematikus kiállítás is kíséri.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szeptember 25-ig látogatható A fény képei – II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon című kiállítás, amely 208 fotográfus egy-egy munkáját mutatja be. Május 19-én Schild Tamás fotográfus, Szilágyi Sándor független fotóművészeti író és E. Csorba Csilla művészettörténész tárlatvezetést tartanak a kiállításban a helyszínen, de online is követhető az esemény – tájékoztatta a Műcsarnok szerdán az MTI-t.

A Fotóművészeti Nemzeti Szalont két tematikus kiállítás is kíséri. A Képekben gondolkodnak – Filmesek fotói című tárlat a fotó és film határterületét vizsgálja, és a legkülönfélébb korszakokban, filmtípusokban és stílusokban dolgozó filmesek fotóit mutatja be.

A Kik vagyunk – Fotográfiák képzőművészekről című kiállítás fő vonulatát néhány fontos fényképész portfóliója képezi a kezdetektől,

Székely Aladártól a jelenig. Emellett látható néhány kiemelkedő festmény is – portré és műterembelső -, amelyek arra mutatnak rá, hogyan látják a képzőművészek önmagukat, munkakörnyezetüket, és ezáltal a festmények, grafikák és a fényképészek portréi vizuális párbeszédet folytatnak egymással.

A Budapest FotóFesztivál részeként nyílt meg idén a Fotóikonok – Archívumból történelem – Howard Greenberg Gallery, New York című fotókiállítás, amely a világhírű galéria archívumából a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak képeit vonultatja fel.

Május 29-én Zalka Imre és Laczkó Péter vándorfotográfusok részvételével családi napot szervez az intézmény Képek átváltoztató fényvarázslattal címmel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában