Vándorló levelek

2021.03.29. 16:35

Szabó Mátyás első nagyjátékfilmjét forgatja

Zajlik Szabó Mátyás első egész estés filmje, a Vándorló leveleknek a forgatása; a sci-fi elemekkel tarkított, kelet-európai közegbe ágyazott történet két fiatal egymásra találásáról szól – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn.

Forrás: Shutterstock

Vilmányi Benett, Hartai Petra, Lukáts Andor és Nagy Mari főszereplésével, az NFI Inkubátor Programjában készülő film premierje 2022-ben lesz – olvasható az NFI tájékoztatójában.

A történet főszereplője Ábel (Vilmányi Benett), a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, aki a vak Fellegi professzor (Lukáts Andor) által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így segít őket megtalálni. Minden megváltozik, amikor hibát vét, és egy felnőtt nő, Vera (Hartai Petra) szemével kezd látni. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban ez a szokatlan összhang nem tartható fenn örökké – olvasható a tájékoztatóban.

Szabó Mátyás 2014-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, a film ötletével három éve kezdett foglalkozni.

A 25 naposra tervezett forgatás budapesti helyszíneken és stúdióban zajlik. Az NFI 67 millió forintos gyártási támogatást biztosított a filmre – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában