Hihetetlen, már 70!

2021.02.14. 15:51

Id. Richter Józsefet a manézsban köszöntötték születésnapján

A 70 éves Richter Józsefet is felköszöntötték a Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című előadásának online bemutatóján, amelynek már most hatalmas nemzetközi visszhangja van.

Budapest, 2021. február 14. Fekete Péter, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelõs államtitkára tolmácsolja Orbán Viktor miniszterelnök köszöntõ szavait Richter József Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar artistamûvésznek 70. születésnapja alkalmából a Dinasztiák címû elõadás bemutatóján a Fõvárosi Nagycirkuszban 2021. február 13-án. Az új tavaszi online mûsor a világhírû magyar artistamûvészet elõtt tiszteleg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Óriási sikert aratott, és már most hatalmas nemzetközi visszhangja van a Fővárosi Nagycirkusz szombati, Dinasztiák című bemutatójának, amelyben közel nyolcvan magyar artistaművész kápráztatja el az online közönséget – adta hírül a Metropol.

Most, amikor Európa valamennyi cirkusza zárva van, Magyarország munkát biztosít cirkuszművészeinek, és nem segélyt nyújt nekik – mondta el a Metropolnak Fekete Péter kulturáért felelős államtitkár.

Fotó: Urbán Ádám / FNC

A streamelt előadásunkat a világ minden tájáról nézték, és már közben folyamatosan záporoztak online az elismerések. Többek között Eugene Chaplin (Charlie Chaplin unokája – a szerk. ) is végignézte, és szívből gratulált, de sorolhatnám a nemzetközi hírű cirkuszművész kollégák, akiktől azt az üzenetet kaptuk, hogy „Ti, magyarok tartjátok életben Budapesten a cirkuszművészetet” – mesélte örömmel az államtitkár.

Fotó: Urbán Ádám /FNC

A Fővárosi Nagycirkusz új műsorának élő közvetítéseit április 18-ig folyamatosan megtekinthetik az érdeklődők. A műsorban szinte valamennyi cirkuszművészeti zsáner látható: a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-erőemelő-, görkorcsolya-, handstand- és illúziószámok mellett pedig az állat és az ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj-, ló- és kutyaszámok mutatják be.

Fotó: Urbán Ádám / FNC

A nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak. A Dinasztiák című előadásban most kizárólag a világhírű magyar artistaművészeké a főszerep.

A premieren a társulat megünnepelte az idén hetvenéves, egyetlen Kossuth-díjas cirkuszművészünket, id. Richter Józsefet, akit a bemutatón a társulat mellett köszöntött Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is, aki Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta a manézsban.

„Engedje meg, hogy születésnapja alkalmából, a gratuláló családtagok és barátok mögé csatlakozva, én is tisztelettel köszöntsem, valamint megköszönjem önnek mindazt, amit az elmúlt évtizedek során, a magyar cirkuszművészet nemzetközi rangjának erősítésére, a hagyományok továbbadására tett.” – üzente Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában