online közvetítés

2021.02.10. 13:01

A Kvartett című előadással emlékeznek Börcsök Enikőre

A jelképes támogatásért elérhető előadás teljes bevételét a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlja fel a Vígszínház.

Budapest, 2014. október 7. Kern András (b) a vendég és Börcsök Enikő (j) a feleség szerepében Spiró György Kvartett című komédiájának fotóspróbáján a Pesti Színházban 2014. október 7-én. A színdarabot október 9-én mutatják be. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Honéczy Barnabás

A Kvartett című előadás online közvetítésével emlékezik a Vígszínház Börcsök Enikőre; a Jászai Mari-díjas színművészt február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra – tudatta a színház az MTI-vel.

Mint írják, a magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színészegyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem sajtónyilvános. A Vígszínház és az eSzínház közös emlékezésre hív mindenkit a Kvartett című előadás online vetítésével.

A közleményben felidézik, hogy Börcsök Enikő alakításait bensőséges őszinteség, játékos virtuozitás és bravúros ritmusérzék jellemezte. Minden szerepén érződött csípős, fanyar humora, mély élettapasztalata és a színház, illetve a játék örök szeretete.

Spiró György Kvartett című színművének online közvetítése február 11-én 19 órától február 14-én 10 óráig lesz elérhető jelképes támogatásért. A bevételt teljes egészében a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, amelynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt.

Az alapítvány célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.

Börcsök Enikő 1968. január 28-án született Mezőtúron, 1991-ben fejezte be tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A diploma megszerzése után 1991-től 1994-ig a Kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott, 1994 ősze óta pedig a Vígszínház társulatának tagja volt.

Csaknem száz színházi előadás, valamint két tucat filmes és televíziós alakítás kötődik a nevéhez. Az utóbbi években rendezőként is bizonyított, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, osztályvezető tanára volt és 2000 óta a MASZK Országos Színészegyesület elnökségi tagjaként is tevékenykedett. Szakmai munkáját számos díj és elismerés kísérte.

Borítókép: Kern András a vendég és Börcsök Enikő a feleség szerepében Spiró György Kvartett című komédiájának fotóspróbáján a Pesti Színházban 2014. október 7-én. A színdarabot október 9-én mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában