Járvány

2020.06.02. 13:40

Nyolcezer vers érkezett a pályázatra

A versek mellett hatezer levelet is küldtek arra a pályázatra, amelyet a Kossuth Rádió, a Magyar Írószövetség és a Petőfi Irodalmi Múzeum indított április 11-én, a magyar költészet napján és amelyhez az Anyanyelvápolók Szövetsége is csatlakozott.

Az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyik fődíjasa az amatőr kategóriában Fogarasy Attila lett, akinek verseit Turi Bálint színművész mondja majd el. A másik díjnyertes Nagy Ildikó Marosvásárhelyről, az ő verseit Kubik Anna tolmácsolja. Díjazott lett még Kuklis Gergely, Mosoni Viktor és Vitéz Kata. Velük és verseikkel szintén találkozhatnak majd a hallgatók a különböző műsorokban – közölték a pályázat kiírói kedden..

Megmozdult a fél világ,

érkezett levél egyebek mellett Ausztráliából, Németországból és a Kárpát-medence országaiból

- idézi a közlemény Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió programfőtanácsadója szavait.

Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke kiemelte, hogy nagyon nehéz dolguk volt, de örül annak, hogy az amatőrök között is talált jó néhány tehetséget.

Az Írószövetség százezer-százezer forintos nyereményt ajánlott fel a profik kategóriájában. A győztes Szondi-Adorján György és Farkas Gábor lett. Rajtuk kívül Zsille Gábor, Czigány György, Filip Tamás, Regős Mátyás, Veres Tamás, Lázár Balázs, Simon Adri, Suhai Pál, Bodor Gergely és Lajtos Nóra saját hangon mondják majd el verseiket a Kossuth Rádió Vers napról napra című műsorában.

Az Anyanyelvápolók Szövetsége ötvenezer-ötvenezer forintot ajánlott fel két amatőr alkotónak, Fogarasy Attilának és Bartalovits Zoltánnak. Vitéz Katát, a mezőny egyik legfiatalabb, hetedik osztályos indulóját huszonötezer forinttal jutalmazzák.

A nyerteseket a Petőfi Irodalmi Múzeum még ebben az évben Kárpát-medencei bemutatkozó körútra viszi.

A pályázat kiírói profi és amatőr kategóriában vártak olyan alkotásokat, amelyek a járvány idején, négy fal között születtek és amelyek pozitív kicsengéssel a kiutat keresték a szörnyű helyzetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában