vegyes műsor

2020.05.21. 17:01

Összefogás gálát szerveznek a Városmajorba

Több mint 200 pályázat érkezett a Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás gála augusztus 16-i nyitóeseményére – közölte a Szabad Tér Színház szerdán.

A felhívásra színészek, előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ügyelők és mások is jelentkeztek a pályakezdőktől a legismertebb művészekig.

A gálaműsor rendezésére Harangi Máriát, az est zenei megtervezésére pedig Mátyássy Szabolcsot kérték fel. A szervezők remélik, hogy az esemény folytatódhat és egymást követő estek sorozatává válhat.

A Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója szerint a nagyszámú pályázatból is látszik, hogy a szakma mennyire igényli az ilyen típusú rendezvényeket az újranyitást követően. A műsor kidolgozása folyamatban van, ami a jelentkezők nagy száma és a műsor sokfélesége miatt nem is egyszerű feladat – idézi a közlemény Benkő Nórát, aki hozzátette, hogy senkit sem szeretnének „elengedni”, valamilyen formában mindenkinek lehetőséget szeretnének adni.

„Sokan azonnal jelezték, hogy a fellépésük díjáról lemondanak a rászorultabbak javára. Felemelő érzés megtapasztalni a szakma közös kiállását és teljes összefogását ezekben a rendkívüli időkben”

- fogalmazott.

Harangi Mária szerint a művészet és a művész lételeme a reflexió, így a műsorban sem lehet szó nélkül hagyni az elmúlt hetek-hónapok kizökkent világállapotát, a közös és rendkívüli történetet, amelyben mostanában élnünk adatott, és ami szinte kivétel nélkül minden előadóművészt megihletett. Sok produkció született ennek szellemében, mindenki igyekezett megtalálni, miként tud megmutatkozni, vagy egyszerűen csak jelet adni – mondta, kiemelve, hogy a gála ugyanakkor inkább a reményről és a kiszabadulásról szól majd.

„Reméljük, hogy augusztus 16-án már ténylegesen és hosszabb időre fellélegezhetünk, az indulás pedig egy új, egymásra jobban figyelő életet hoz magával” – jegyezte meg a rendező. Mint mondta, a műsorban az összetartozás sokféle megnyilatkozására és az együttlét örömére helyezik a hangsúlyt. A műsor színes és vegyes lesz, mert minden színpadi műfaj képviselteti magát benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában