Hegedűverseny

2020.02.11. 13:43

Mozart-műveket szólaltat meg David Grimal és az Anima Musicae

Mozart öt hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában február 21-én a Zeneakadémián – közölték a szervezők.

Anima Musicae Kamarazenekar

Fotó: Felvegi Andrea

„A komponista életművében különleges helyet foglalnak el e remekművek, amelyek kevesebb mint egy év leforgása alatt születtek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, a színek, a hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik, a virtuozitáson messze túlmutatva a kamarazenélés csúcsai, a hegedűre írott versenyművek egyedülálló fejezetét képezik” – írja a közlemény.

David Grimal

A versenyművek szólistája a február 21-i koncerten David Grimal hegedűművész lesz. A neves kamarazenész szólistaként rendszeresen a legnevesebb zenekarok – köztük az Orchestre de Paris, az Orchestre Philharmonique de Radio France, a Chamber Orchestra of Europe és a Berliner Symphoniker – vendége.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010-ben alakult a Zeneakadémia hallgatóiból, Európa legnevesebb koncerttermeinek vendégeként, nemzetközi versenyek díjazottjaként, számos élvonalbeli szólista partnereként céljuk, hogy koncertjeiken megszólaljon az anima musicae – a zene lelke.

Borítóképünkön a Zeneakadémia hallgatóiból álló Anima Musicae Kamarazenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában